Umazana statistika

V Sloveniji je lansko leto skupaj nastalo 844.949 ton komunalnih odpadkov, od tega 1000 ton nevarnih komunalnih odpadkov. V primerjavi z letom prej se je količina nenevarnih komunalnih odpadkov povečala za 1,5 odstotka, količina nevarnih komunalnih odpadkov pa za 10 odstotkov, kažejo podatki državnega statističnega urada. Količina vseh odloženih odpadkov na odlagališčih za nenevarne odpadke se je v primerjavi z letom 2004 povečala za 3,4 odstotka. Skladno s tem se je povečala tudi količina odloženih komunalnih odpadkov, in sicer za 5,4 odstotka. Skupaj je bilo lani odloženih 329 kilogramov komunalnih odpadkov na prebivalca oz. 376 kilogramov vseh odpadkov na prebivalca.

V Sloveniji je v lanskem letu skupaj nastalo 844.949 ton komunalnih odpadkov, od tega 1000 ton nevarnih komunalnih odpadkov. V primerjavi z letom prej se je količina nenevarnih komunalnih odpadkov povečala za 1,5 odstotka, količina nevarnih komunalnih odpadkov pa za 10 odstotkov, kažejo podatki državnega statističnega urada. Količina vseh odloženih odpadkov na odlagališčih za nenevarne odpadke se je v primerjavi z letom 2004 povečala za 3,4 odstotka. Skladno s tem se je povečala tudi količina odloženih komunalnih odpadkov, in sicer za 5,4 odstotka. Skupaj je bilo lani odloženih 329 kilogramov komunalnih odpadkov na prebivalca oz. 376 kilogramov vseh odpadkov na prebivalca.

Z javnim odvozom je bilo v preteklem letu zbranih 797.721 ton komunalnih in njim podobnih odpadkov, kar je za 1,1 odstotka več kot leto prej. V strukturi tako zbranih odpadkov je bilo največ, 88 odstotkov, t.i. drugih komunalnih odpadkov, šest odstotkov je bilo ločeno zbranih snovi, delež odpadkov z vrtov in parkov ter odpadne embalaže (vključno z ločeno zbrano embalažo) pa je bil po triodstoten. Podatek več, ki bi ga bilo vredno čimprej pozabiti. (24ur)Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.