Umazana statistika

V Sloveniji je lansko leto skupaj nastalo 844.949 ton komunalnih odpadkov, od tega 1000 ton nevarnih komunalnih odpadkov. V primerjavi z letom prej se je količina nenevarnih komunalnih odpadkov povečala za 1,5 odstotka, količina nevarnih komunalnih odpadkov pa za 10 odstotkov, kažejo podatki državnega statističnega urada. Količina vseh odloženih odpadkov na odlagališčih za nenevarne odpadke se je v primerjavi z letom 2004 povečala za 3,4 odstotka. Skladno s tem se je povečala tudi količina odloženih komunalnih odpadkov, in sicer za 5,4 odstotka. Skupaj je bilo lani odloženih 329 kilogramov komunalnih odpadkov na prebivalca oz. 376 kilogramov vseh odpadkov na prebivalca.

V Sloveniji je v lanskem letu skupaj nastalo 844.949 ton komunalnih odpadkov, od tega 1000 ton nevarnih komunalnih odpadkov. V primerjavi z letom prej se je količina nenevarnih komunalnih odpadkov povečala za 1,5 odstotka, količina nevarnih komunalnih odpadkov pa za 10 odstotkov, kažejo podatki državnega statističnega urada. Količina vseh odloženih odpadkov na odlagališčih za nenevarne odpadke se je v primerjavi z letom 2004 povečala za 3,4 odstotka. Skladno s tem se je povečala tudi količina odloženih komunalnih odpadkov, in sicer za 5,4 odstotka. Skupaj je bilo lani odloženih 329 kilogramov komunalnih odpadkov na prebivalca oz. 376 kilogramov vseh odpadkov na prebivalca.

Z javnim odvozom je bilo v preteklem letu zbranih 797.721 ton komunalnih in njim podobnih odpadkov, kar je za 1,1 odstotka več kot leto prej. V strukturi tako zbranih odpadkov je bilo največ, 88 odstotkov, t.i. drugih komunalnih odpadkov, šest odstotkov je bilo ločeno zbranih snovi, delež odpadkov z vrtov in parkov ter odpadne embalaže (vključno z ločeno zbrano embalažo) pa je bil po triodstoten. Podatek več, ki bi ga bilo vredno čimprej pozabiti. (24ur)Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.