Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Ultra Europe letos še bolj nora!

Po rekordni izdaji leta 2014, je ULTRA Europe – Hrvaška zagotovo doslej največji elektronski glasbeni dogodek – še enkrat je navdušil v letu 2015, ko se je razširil v zgodovinsko sedemdnevno Ekstravaganco znano kot Destination ULTRA.

Destinacija ULTRA je letos pozdravila več kot 150.000 žurerjev že čez teden, saj je gostila pet ogromnih dogodkov po štirih enako osupljivih lokacijah na hrvaški dalmatinski obali. Kot vedno pri ULTRI, na svetu najbolj znanem imenu v glasbi se je tudi tokrat vse vrtelo okoli praznovanja.

Začelo se je v pravem ULTRA slogu, nemška legenda Sven Väth je pripeljal house v prenovljen Giraffe Palm Beach Clubu v Splitu z blaženo štiri ure vinil določenem samo. Hvaljeni dogodek, ki ga opisujejo kot “popoln začetek”, je poskrbel, da je Väth samo izboljšal apetit za to, kar se bo zgodilo v naslednjih šestih neverjetnih nočeh.

Tridnevni vodilni ULTRA Festival Evropa je bil uradno v teku naslednji dan in z njim je prišel hipnotično popolnoma nov Main Stage. Z ogromno LED zasloni in ozvočenjem state-of-the-art je ustvaril vseobsegajočo izkušnjo za Ultranaute v navzočnosti, Main Stage pa je gostil zvezdnike največjega kova kot so Afrojack, Alesso, Armin van Buuren, Axwell & Ingrosso, Dash Berlin, David Guetta, Hardwell, Knife Party, Martin Garrix, Nicky Romero, Steve Angello, Tiësto, Zedd in še mnogi drugi. ENih glavnih zvezdnikov, The Chemical Brothers so s seboj prinesli svojo znamenito LIVE izkušnjo, na Hrvaškem pa so navdušili tudi z nekaterimi izmed svojih največjih hitov, vključno z “Go”, “Block Rockin ‘Beats” in “Hey Boy Hey girl” ter očarali množice.

Legendarni Megastructure oder je na dnevni osnovi stregel z bobnom in basom, technom in trancem in predstavljal eno od najbolj zaželenih lokacij na ULTRI. Andy C, Noisia in Wilkinson so tam gostovali v petek, ikona Carl Cox & Friends pa so postregli s tri-urnim setom kuharja Carla ob podpori njegovih prijateljev kot so Nicole Moudaber, Yousef in Anna v soboto. Megastructure se je nato letos zaprl v nedeljo na enak način kot v Miamiju vsako leto, z ogromno zasedbo najboljših trance DJ-jev : Andrew Rayel, Markus Schulz, ATB, Paul Van Dyk in mnogih drugih. Atmosfera je dosegla pravo evforijo ravno ob zgodnjih urah ponedeljka zjutraj.

Zadnji, vendar nikakor ne najmanj pomembnen, UMF Radio Stage – sedaj v svojem drugem letu obstoja na ULTRA Europe – je prinesel svojo običajno eklektično mešanico glasbe, z up-and downi iz vseh koncev sveta.

Ko se je ULTRA Festival Europe približeval koncu v ponedeljek zjutraj, navijačem ni bilo treba dolgo čakati, da so z ULTRA Yacht regato nadaljevali svoj pohod na rajski otok Brač.

ULTRA Beach je na že tretje leto zapored RAZPRODANEM pool partyju potekala na idiličnem otoku Hvaru, kjer več kot 5.000 žurerjev uživalo v odličnem hotelu Amfora Grand Beach Resort, zabavlaa pa so jih nemška ikona Moguai, progressive house power duo Sunnery James & Ryan Marciano, prihodnost elektronske glasbe Oliver Heldens in nizozemski zvezdnik Fedde Le Grand, ki so se povezali zato, da so skupaj organizirali največji dnevni Ultra pool party.

Ko se je teden bližal koncu, je ULTRA shranila svojo verjetno najboljšo destinacijo vse do zadnjega, ko sta Joris Voorn in Nic Fanciulli nastopila v zgodovinskem 200 let starem Fort George-u, resnično neverjetnem kraju na otoku Vis, ki ga je enostavno treba videti, da bi ga lahko doživel.

Vse poti zdaj vodijo k še večji 2016. Za dodatne informacije in novice o ULTRA Europe lahko obiščete ultraeurope.com.