Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Ultra Europe 2022

Končal se je še en festival Ultra Europe.

Po dveh letih premora zaradi pandemije so se v Split na festival pripeljali žurerji z različnih koncev sveta. Sinoči so festival s svojimi spektakularnimi nastopi zaključili Steve Aoki, Tiësto, Martin Garrix in Hardwell.

Prvi večer festivala so nastopili Armin van Buuren, Marshmello, Afrojack, Vini Vici in Sofi Tukker. Drugi večer so nastopili Timmy Trumpet, DJ Snake, Alessa, Oliver Heldens, Nicky Romero, Krewell in Mykris.

Zabave željni žurerji po pandemiji in strogih epidemioloških ukrepih so na Hrvaško prispeli iz različnih koncev sveta – Španije, Kanade, Amerike, Velike Britanije, Švedske in številnih drugih držav.

Organizatorji so sporočili, da je bila letošnja Ultra največja doslej. Pravijo, da bo osma izdaja festivala ostala v spominu kot najuspešnejša v zgodovini Ultre zaradi ogromnega števila ljudi z vsega sveta, ki so prejšnji vikend preživeli v Splitu.

»V številkah je to videti takole – festival je v sedmih dneh obiskalo več kot 160 tisoč oboževalcev, ki so prišli iz 141 držav sveta, med katerimi je bilo največ tistih iz Španije, ZDA, Norveške, Poljske in Francije. Na letališče je v času trajanja festivala prispelo okoli 300 letal več kot običajno, 50 zasebnih letal, zabeležili pa so tudi prihode več kot 300 jadrnic in jaht,« pravijo organizatorji.

Napovedano je že, da bo naslednja Ultra v Splitu od 7. do 9. julija 2023, vstopnice pa so že v prodaji.