Tujina? Zakaj pa ne!!!

Izkušnje prvih dni življenja v tujini.

Nervozno pogledujem na uro… Ostaja mi še dobre 4 ure v naši mali državici. Čez 4 ure bom že na poti v 20x večjo deželo. Končno…Brnik… Gledam svoja starša… trudijo se biti veseli in razvedreni… smejijo se prav vsemu kar pride iz mojih ust, a kljub temu mi za slovo pustijo še par "pametnih" starševskih nasvetov.

Ko čakam, da se začne "boarding" iščem po Brniku Baneta. Makedonec, ki bo delil mojo usodo eno leto v enem izmed najbolj uglednih svetovno finančnih podjetij. Baneta srečam šele v Varšavi, ko menjam letalo na sever Poljske. In to mi je všeč pri vsakomur iz naše bivše države – ne glede na to ali je Hrvat, Bosanec, Srb, Črnogorec, Slovenec ali Makedonec, je naš sodržavljan in prijatelj. Kmalu po pristanku in najinini prvotni namestitvi v tuji državi, skleneva da naslednje jutro obiščeva prvo nepremičninsko agencijo. Na srečo naslednje jutro v štud. domu spoznava najinega bodočega sodelavca – Norvežana, ki si tudi močno želi čim prej zapustiti svoje začasno bivališče v študentskem domu. 

 Danes mineva ravno teden dni od prihoda v državo, kjer bom ostal najmanj še naslednjih 51 tednov. Izbor nepremičninske agencije je bil več kot uspešen, tako da vsi trije (Makedonec, Norvežan in jaz), že cel teden uživamo v našem novem stanovanju. Služba se je tudi izkazala za odlično priložnost, ki bi jo doma v Sloveniji čakal še kar nekaj let, cene so nizke, družba pa je iz dneva v dan večja, da ne omenjam kilometrskih peščenih plaž, sexy deklic, klubov kamor dejansko mladoletniki/mladoletnice nimajo vstopa in še in še…

Še pred tednom dni sem imel nekaj strahu pred odhodom, zdaj ga ni več. ®ivljenje v tujini je fantastično! Vse je novo, razburljivo, novi prijatelji, nove priložnosti, poznanstva… Če bo šlo takole naprej, se bojim da me čez leto dni še ne bo domov. Ne glede na to ali ste še študentje ali pa pravkar diplomirani in ne želite životariti s povprečno slovensko plačo, svetujem samo eno -  tujina! Predstavljajte si leto kasneje – reference dela v globalnem podjetju, odgovornost, samostojnost, motivacija, poznanstva itd….

Lepše bi bilo samo, če bi bili najbližji iz Slovenije tudi tu. Ampak, vsega ne moremo imeti…Lahko pa imamo veliko :)Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.