Tujina? Zakaj pa ne!!!

Asimilacija v tuje okolje.

Zdajle počasi minevajo prvi 3 tedni mojega življenja v tuji državi. V tem času se je zgodilo ogromno, res ogromno. Najboljše je seveda, da sem tudi sam v glavi preklopil na miselnost, da bom tu ostal res leto dni in da vse skupaj ni samo dopust. Sedaj lahko razmišljam naprej in si dejansko naredim tudi kakšen konkretni načrt. Zaenkrat še vedno moja glavna družba ostajata moja cimra in ostali mladi sodelavci v službi. Kar mi je všeč v tej službi je ravno to – mladost. Vsi so tako mladi, vsi so mojih let ali pa morda malo starejši, med začetniki pa sem praktično najstarejši.

Ta vikend smo s cimri pripravili eno malo zabavico za vse nas, ki smo skupaj začeli delati. Nabrala se nas je kar lepa mednarodna skupinica od Grčije, Romunije, bivše Juge in vse do Norveške. Po začetnih ogrevalnih pivih smo se odpravili v enega izmed mnogih prepolnih lokalnih klubov. In ko govorim o tukajšnih klubih, dejansko lahko govorim o kvalitetnih klubih – simbolična vstopnina, dobra glasba, nobenih mladoletnikov in cene, ki jih naša prestolnica Ljubljana ne pomni to tisočletje ali še več. In kaj je lepšega kot preživeti en super večer v super klubu, kjer si lahko dejansko privoščiš več kot 2 pijači? Zaradi vsega tega le še enkrat več ugotavljam, da je takale mednarodna izkušnja dela v tujini 100x boljša kot kakršnakoli študentska izmenjava.

Slovo od doma res ni bilo najlažje, ampak živeti 100m od peščenih plaž, živeti samostojno, imeti resno službo ter hude partije, so kar precej dober obliž. In vse to ima lahko prav vsak.

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.