Tujina? Zakaj pa ne!!!

Asimilacija v tuje okolje.

Zdajle počasi minevajo prvi 3 tedni mojega življenja v tuji državi. V tem času se je zgodilo ogromno, res ogromno. Najboljše je seveda, da sem tudi sam v glavi preklopil na miselnost, da bom tu ostal res leto dni in da vse skupaj ni samo dopust. Sedaj lahko razmišljam naprej in si dejansko naredim tudi kakšen konkretni načrt. Zaenkrat še vedno moja glavna družba ostajata moja cimra in ostali mladi sodelavci v službi. Kar mi je všeč v tej službi je ravno to – mladost. Vsi so tako mladi, vsi so mojih let ali pa morda malo starejši, med začetniki pa sem praktično najstarejši.

Ta vikend smo s cimri pripravili eno malo zabavico za vse nas, ki smo skupaj začeli delati. Nabrala se nas je kar lepa mednarodna skupinica od Grčije, Romunije, bivše Juge in vse do Norveške. Po začetnih ogrevalnih pivih smo se odpravili v enega izmed mnogih prepolnih lokalnih klubov. In ko govorim o tukajšnih klubih, dejansko lahko govorim o kvalitetnih klubih – simbolična vstopnina, dobra glasba, nobenih mladoletnikov in cene, ki jih naša prestolnica Ljubljana ne pomni to tisočletje ali še več. In kaj je lepšega kot preživeti en super večer v super klubu, kjer si lahko dejansko privoščiš več kot 2 pijači? Zaradi vsega tega le še enkrat več ugotavljam, da je takale mednarodna izkušnja dela v tujini 100x boljša kot kakršnakoli študentska izmenjava.

Slovo od doma res ni bilo najlažje, ampak živeti 100m od peščenih plaž, živeti samostojno, imeti resno službo ter hude partije, so kar precej dober obliž. In vse to ima lahko prav vsak.

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Severina in Nina Pušlar

Podarjamo 2 vstopnici za veliki in zdaj že skoraj tradicionalni koncert Severine v Portorožu! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi:"Katera pesem Nine Pušlar je bila lani največkrat predvajana pesem na radijih?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Sladica Summertime 17

Podarjamo 2 vstopnici za Sladica Summertime 17, ki se bo odvijal 23.6. v Sputniku! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Za kateri koncert bodo na Sladici podelili 2 vstopnici?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Fresh Island 2017

Podarjamo 2 vstopnici za zaključek Fresh Island festivala na Pagu, na katerem bosta nastopila Rae Sremmurd in Sean Paul. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje: "Kateri DJ, znan tudi iz serije Princ iz Bel Aira, bo nastopil na Fresh Islandu?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Overjam 2017

Podarjamo 2x1 vstopnico za Overjam 2017! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Katerega leta se je odvijal prvi Overjam festival?"


Spremeni besedo.