Trio White lies navdušil slovensko občinstvo

V torek, 30. decembra, je v Kinu ©i¹ka nastopila trenutno ena
najbolj vroèih britanskih zasedb White lies.

Kot predskupina Londonèanom so nastopili, nekaterim bolj, drugim malo manj znani, prekmurski Sphericube, ki na slovenski sceni obstajajo ¾e veè kot pet let in so s svojim prvencem po¾eli veliko pozitivnih kritik, predvsem v tujini. Lahko reèemo, da so za uvod v vèerajšnji veèer bili kot nalašè izbrani. Pripomba gre le ozvoèenju, ki je bilo daleè od zadovoljivega. Škoda, saj bi nam v nasprotnem lahko ponudili veliko veè kot so.
 
 
Malo po deseti uri so v polno nabiti dvorani Kino Šiška zaèeli odmevati zvoki nestrpno prièakovanih White Lies, ki svojo glasbo temeljijo na britanskem post-punku in synth-popu 80tih. White lies sestavljajo nekdanji sošolci Harry McVeigh (vokal, kitara), Charles Cave (bas, besedila) in Jack Lawrence Brown (bobni, klaviature). Na odru se jim pridru¾ita še kitarist in klaviaturist. Glede na to, da so White lies dokaj mlad bend in imajo za sabo le en album "To lose my life…" iz leta 2009 so nam, razumljivo, postregli tudi s skladbami iz prihajajoèega albuma "Ritual", ki izide januarja 2011. Sami pravijo, da ga niso naredili v ¾elji, da se še bolj pribli¾ajo ‘mainstreamu’, temveè da so imeli dosti neizkorišèenega materiala. Vseeno pa verjemamo v njegovo komercialno uspešnost. Na torkovem koncertu smo slišali vse od znanih "A place to hide", "To lose my life…", preko "E.S.T.", "Unfinished business" in vse do novih "Holy ghost","Is love" in "Bigger than us"… Za bis so odigrali "Farewell to the fairground","Death" in "The power and the glory" ter nam obljubili, da se bodo kmalu vrnili.
 
Vzdušje, ki je vladalo je bilo odlièno, vsekakor neprièakovano glede na njihov temaèen zvok in besedila. Presenetil je tudi umirjeni Harry, ki je še bolj spodbujal navdušeno obèinstvo, katero je vseskozi komuniciralo s skupino, še zlasti pri skladbah iz prvega albuma, za katerega brez dvoma lahko trdimo, da je vsaka posamezna skladba uspešnica.
 
 
Takšne atmosfere, ki je vladala vèeraj smo na ¾alost bolj redko dele¾ni iz strani našega obèinstva, zato si tudi v prihodnje ¾elimo èim veè tovrstnih koncertov. Fantje so nam vsekakor pokazali glasbeno dovršenost in vrhunsko formo in kljub njihovi relativno kratki glasebni poti, jih ¾e sedaj lahko postavimo ob bok najveèjim
 
Tekst & Foto & Video: Mojca PeterneljKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.