Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Trije mrtvi ob izbruhu Ebole v Ljubljani

Ljubljanski Siti Teater je sinoči gostil razprodano premiero prve gledališke videoigrice z udarno zasedbo – Gledalci navdušeni nad pionirskim konceptom, kjer potek in konec predstave usmerjajo z mobilnimi telefoni

Po sinočnji izvedbi in navdušenem sprejemu občinstva, je več kot jasno, da ima spoj videoigrice in teatra po ideji Andreja Zupanca in Luke Cimpriča vse možnosti, da postane hit, saj prinaša na gledališko sceno svežino, ki bo še posebno pritegnila mlado digitalno generacijo ter ljubitelje zabavne elektronike. Svoje so prispevali tudi igralci – Katarina Čas, Vid Valič, Anže Zevnik – Zele in Vid Klemenc - Dafne Jemeršič z oblikovanjem vizualov ter ‘usodni vinar’ Klemen Janežič kot koreograf pretepov.

A dinamo predstave so gledalci, ki usmerjajo dogajanje s telefoni, igralci pa morajo ob izbiranju med alternativnimi prizori in prizorišči paziti še na preskakovanje med skupaj dvanajstimi liki. Sinoči je agent Sove, Peter Perčič, med raziskovanjem novega primera ebole v Ljubljani koknil dva zlikovca, vse se je razpletlo v srečen konec, a bodite pozorni, ker se bo epidemija Ebole v prihodnjih mesecih razširila po vsej Sloveniji. Predstava Ebola bo na ogled tudi v sklopu 46. Tedna slovenske drame.

 

Foto: Marko Delbello Ocepek


ZNANI SO (SE) ŽE TESTIRALI

Premiera je bila eden najbolje obiskanih in medijsko pokritih družabnih dogodkov tedna, Ebolo so že odigrali tudi Metka Albreht, Tibor Baiee in Ana Hrovat, Tadej Bricelj, Nuška Drašček, Lucija Ćirović, Azra Selimanović, Anja Ferjančič Hlača, Klemen Janežič, Perica Jerković, Ana Maria Mitić, Karin Škufca, Siniša Gačič, Andreja Vakselj, Rok Terkaj, Jose, Violeta Tomič, Vojko Anzeljc, Nejc Šmit, Jan Kreuzer, Domen Valič, Uroš Fuerst in Boštjan Romih, skoraj brez izjem pa so bili navdušeni tako nad samim konceptom, kot tudi izvedbo napete komedije.

Za pogostitev je ob asistenci bolničark Sare in Sare poskrbela Gostilna Skaručna, projekt pa so podprli tudi Mlacom d.o.o., Uredništvo pričesk Robert, Ziggi Rolling Papers, Črna luknja, Sanitetni centri Simps’S in Glej.

 

Foto: Marko Delbello Ocepek


- – - – -

27/2 – EBOLA – Prva gledališka videoigra @ Siti Teater, LJ

Katarina Čas, Vid Valič, Anže Zevnik, Vid Klemenc, Luka Cimprič …

in ti, ki usmerjaš agenta Sove na odru s svojim pametnim telefonom

Več na: www.facebook.com/events/1507782769531628/

29/2 – DYLAN MORAN: Off The Hook @ Cankarjev dom, LJ

Oskar Wilde stand-upa ter z Bafto okronani filmski in TV-ustvarjalec – Razprodano!

Več na: www.facebook.com/events/1070700249615688/

17/3 – PERICA JERKOVIĆ COMEDY ROAST @ Festivalna dvorana, LJ

Pižama, Valič, Tešky, Bergant, Kuzman, Virc, Murč, Apparatus, Matej Avanzo

Roast brez božanja – preoster za TV – na ogled samo v živo!

Več na: www.facebook.com/events/575769535905945/

22-26/8 – FESTIVAL PANČ 2016 @ Ljubljanski grad