Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Tony Cetinski z gosti v Hali Tivoli

Hala Tivoli je ponovno zaživela s prihodom odličnega hrvaškega pevca Tony Cetinskega. Tokrat je bil njegov koncert izveden v drugačnem stilu, kot smo vajeni. S seboj je namreč pripeljal 100 člansko zasedbo Zagrebškega filharmoničnega orkestra ter mlad pevski zbor Josipa Kaplana z Reke.

Dobri 2 uri in pol trajajoči kocert, v katerem je bilo slišati več zvrsti glasbe od opere, rocka, popa, kot seveda tudi njegovih največjih uspešnic, se je pričel ob pol deveti uri.

Tony oblečen v frak je skupaj s svojo spremljevalno zasedbo, pričel nastop z opernimi arijami, kot so: “Caruso”, “Torna a Surriento”, “Chitarra Romana”, “Core ‘ngrato”, “O sole mio”, “Granade” in “Nessun dorme”. Slednji dve je zapel skupaj s prvimi gosti večera, skupino Eroika. Občinstvo je bilo navdušeno nad slišanim prav zaradi Tonyjevega čutnega petja in izžarevanja na odru. Kot je sam rekel, to poje le iz samega užitka do dobre glasbe.

Drugi del koncerta je bil zaznamovan z njegovo usnjeno opravo in pesmimi iz 80ih let:”I Don’t Miss a Thing”, “Carrie”, “Final countdown” in“Bohemian Rhapsody”. Sledilo je naslednje presenečenje večera, Maja Keuc, ki je v duetu z njim zapela “Here I Go Again” in Nuša Derenda s pesmijo “Memory”.

V skoraj razprodani Hali Tivoli se je čutila želja po slišanih uspešnicah Tony-ja. Seveda jih ta ni pustil dolgo čakati in kot “aperitiv” zapel tri zelo znane pesmi: “Ja sam zaljubljen”, “Umirem 100x dnevno” in “Blago onom tko te ima”. Dvorana je zavreščala in obstala na nogah od same euforije slišanega. Ljudje so zaživeli in komaj čakali vrnitev Cetinskega na oder, kateri se je šel preobleč za sam bis koncerta.

V zadnjem delu nam je tako postregel s hiti: “23 prosinac”, “Nek’te zagrli netko sretini”, ki jo je zapel skupaj z Nušo Derenda, “Ti si mi u krvi” skupaj z Eroiko, “Show must go on”, kjer so se pridružili vsi gostje večera.

Občinstvo je želelo slišati še nekaj skladb, tako je uspelo priklicati Tonyja ponovno na oder, kjer je zapel še dve pesmi: “Sve je s tobom” in “Čovjek od leda”.

Koncert se je zaključil enkratno in pustil publiki prijeten okus po odličnem večeru.

Tekst: Metka Avsec
Foto: Miro Podgoršek