Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Threshold nastopili v Orto baru

Na precej muhast ponedeljek, so v slovensko prestolnico zavili britanski Threshold, ki preigravajo progresivni metal.

Lani so izdali nov album z naslovom March Of Progress, ki je med kritiki in predvsem oboževalci naletel na bolj ali manj pozitiven odziv. V sklopu predstavitve novega albuma so stopili na oder Orto bara, kjer naj bi jim delali družbo še skupini: Enochian Theory in Cryptex, ki pa sta odpovedali koncert zaradi klubskih specifikacij prizorišča. No na koncu so Cryptex vseeno odigrali akustični set kar zunaj pred Orto barom. Enochian Theory pa žal niso nastopili.

Dve urno potovanje po obsežnem repertoarju se je pričelo z komadom Mission Profile, ki prihaja iz plošče Subsurface. Malce zmedeni obrazi na odru so potihem dali vedeti da jim majhnost prizorišča dela krivico, saj predstavitev tako velikega banda na tako majhnem prostoru izpade bolj kot intimna vaja za izbrane oboževalce, kjer je treba sprejeti marsikateri kompromis kar se tiče samega šova da zadeva še vedno izpade na nivoju. Pevec Damian Wilson je večkrat prepustil oder svojim kolegom, medtem ko je pevske dolžnosti opravljal kar iz publike. Ustesnjenosti so tako kljubovali z dovršenim odrskim nastopom, šaljenjem na račun prizorišča, in predvsem z zadovoljnimi nasmeški na obrazih posluševalcev, ki so na trenutke delovali kot mali otroci s polno škatlo lego kock. Kljub temu velja omeniti da so Threshold slovenskim pripadnikom trših zvrsti bolj ali manj neznanka, kar se je videlo tudi v sestavi občinstva, ki so ga v večini sestavljali tujci, kar je bolj ali manj tudi rešilo obisk banda pri nas.

Velja pohvaliti tudi setlisto, ki je sicer vsebovala večino materiala iz albuma March of progress, a hkrati ponudila dovolj starejših komadov kot so Extinct Instinct, Part of the Chaos, Angels , Light And Space,.. itd.

Koncert sem bil primoran zapustiti nekaj minut pred koncem, a sem kljub temu zaužil pravo mero progresivne perfekcije pod imenom Threshold.

Več slik s koncerta pa si lahko ogledate tukaj.

Tekst: Urban Merhar
Foto: Anja Ivanovič