Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

The Mahones odprli letni vrt Gala Hale

Četrtek 26. 4. 2012 so The Mahones otvorili sezono na letnem vrtu Gala hale. S svojo formacijo, katere dragulj je prav gotovo eno kar se da privlačnih deklet na harmoniki, so ogreli občinstvo tudi na še tako hladen večer.

The Mahones so nastali leta 1990 v Kanadi in veljajo za enega prvih irskih keltskih punk skupin, ki so trenutno na vrhuncu popularnosti po vsem svetu. Kljub temu, da so njihova dela kritično dobro sprejeta, pa je najbrž ravno kanadsko poreklo krivo, da The Mahones nikoli niso ujeli slave, kot jo uživajo njihovi ameriški kolegi Flogging Molly ali Dropkick Murphys, katerim so lansko leto delali družbo na evropski turneji.

The Mahones je v kanadskem mestu Kingston za koncert na praznik Svetega Patrika ustanovil irski priseljenec Finny McConnell, a je bilo po koncertu jasno, da to ne bo le zmenek za eno noč. Tako so do danes izdali deset albumov, njihov najbolje sprejeti sedmi studijski album ‘The Black Irish“pa je izšel lansko leto. Da je The Black Irish tako dober, je najbrž zaslužno dejstvo, da so se The Mahones po številnih kadrovskih menjavah končno ustalili v sedanji formaciji, ki jo dopolnjuje tudi omenjena mlada dama Katie “Kaboom” McConnell.

Četrtek, zadnji delovni dan pred zasluženim počitkom in prazničnim obdobjem, je za mlade predstavljal nov izgovor za celovečerno rajanje. Metelkova mesto je bila prekrita do zadnjega vogala z mlado, že malo bolj razgaljeno kožo.

The Mahones v Gala Hali

Kljub uro in 20min kasnejšemu pričetku koncerta, pa na vrtu Gale Hale žal tega vrveža ni bilo zaslediti. To še ne pomeni, da The Mahones niso opravili tega zaradi česar so se vrnili. Občinstvo si je sledilo po starostni skali od nad 30 let v zadnjih vrstah do mlajših v sprednjih. Seveda pa se je v veselem Mosh pitu našel tudi kak starejši veseljak.

Priznati je treba, da njihovo slavno dekle na harmoniki ni le okras. Svoj inštrument obvlada bolje kot marsikdo, poleg tega veselo poplesuje sem in tja, zraven pa srka malo piva in malo vina. Prava paša za oči, zahvaljujoč žarometom, ki so žareli v polnem pogonu, kot se za koncert spodobi.

Svoj program so začeli s skladbama Across The U.S.A. in Wild Rover. Slednja je že priznana irska skladba, ki pa jo lahko najdete na albumu The Black Irish.

Bil je čudovit irsko obarvan večer in odlična predigra za Dropkick Murphys, ki kmalu prihajajo na isto lokacijo. Še enkrat hvala The Mahones za topel nastop na tako hladen večer.

Ostale fotke s koncerta si lahko ogledate v Infosceni.

Tekst: Maša Mlakar
Foto: Anja Ivanovič