“Težje” in “lažje”

V Sloveniji je podobno, kot sem prepričan, da o svojih eminentnih šolah v tujini čutijo tudi mnogi drugi "narodi", "popularno" imeti svoje radikalno mnenje o domnevno zlagani, "kupljeni", fantomski, ničevi pieteti nekaterih institucij, pa naj gre za akademske, univerzitetne, ali katere druge…Ena teh je tudi pravcata institucija zasmehovanja, norčevanja, poniževanja in ideološko obarvanega blatenja FDV – Fakultete za Družbene Vede.
Prav lahko, da je FDV tudi res najlažji faks na svetu, kar pa zopet ne pomeni ničesar druga, kot to, da "mi" enačimo "težko, naporno, balastno, težko prebavljivo" s "kvalitetnim". Število izpitov in knjig, ki bolj kot na nečemu konkretnemu služeče učbenike spominjajo na "Vojno in mir", kritična masa zadrtih profesorjev, ki iz gole zabave ali po dekretu mečejo študente, ni merilo kvalitete in tudi obratno, ne merilo "ničevosti", "slabšosti". Je merilo kvalitete število uspešno zaposlenih diplomantov? Morda število tistih diplomantov določene fakultete, ki kasneje "zaslovijo"? Imamo izdelan vrednostni sistem akademskih nazivov, smeri in namembnosti študijev in so denimo "pomembnejši" diplomanti tistih fakultet, ki so kot tovarna v državni upravi in "interesom" države nasploh služečega "govorečega orodja vpete v mline "kapitalističnega perpetuum mobile-a", tega "neuničljivega" stroja "kvaziizobraženih bebcev" ?!
Naj mar velja, da je vse, kar se ne tiče medicine, nekaterih tehničnih faksov, morda prava in ekonomije, "prodajanje lufta", ki ne služi ničemur "družbeno – koristnemu", "interesom države" služečemu in bi kot takšno moralo biti "izbrisano z obličja Zemlje" ? Morda smo , ko smo pričeli verjeti v "ekonomijo" in "tržno svobodo", prenehali pa verjeti v, karikiram, filozofijo, kot "dejavnost čudakov", dovolili, da so nam vse doslej nekateri drugi "prodajali meglo" in sedaj na rovaš naše neumnosti "vozijo BMW – je"…Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.