Terorizem

V zahodnem svetu nas že lep čas plašijo s "terorizmom" – s "plakatov" in eminentnih televizijskih postaj nas grozeče opazujejo zaraščeni, bradati muslimani, z izbuljenimi očmi, polnimi nekakšnega srda in neopisljive mržnje, oprtani z mitraljezi in oviti v snope med seboj povezanih ročnih bomb in razstreliv vseh vrst. Slišimo jih s "preroškim" glasom govoriti o "džihadu" in napovedovati smrt vsem nasprotnikom "allaha", Jevrejem, kristjanom – "brezbožnikom" vseh možnih vrst in oblik.
Kar v svoji površnosti in lastni religiozni nečimrnosti, prevladujočemu duhu in tihemu družbenemu konsenzu o "spoštovanju verskih načel", češ, "če sami verjamemo, kako lahko drugim odrekamo njihovo vero", venomer spregledujemo, je dejstvo, da resnična nevarnost "terorizma" ne preti iz/zaradi sovraštva samega – tega je moč racionalizirati, razlagati, ga zgodovinsko in drugače opredeljevati, osmisliti, mu dati razlog, ugotoviti vzrok – marveč iz "vere", "prave" vere, ljubezni, resnične pripadnosti originalnemu verskemu izročilu in branju tega kot "zgodbe o Treh pujskih" ; prava nevarnost preti iz "vere v mučeništvo" in številne, hipotetične blagodati, ki jih tovrstno "udejstvovanje" ponuja. Dvomim, da bomo kdaj videli Osamo, ali kateregakoli novodobnih prerokov, da bi se razstrelili "zavoljo vere" in "ljubezni do boga", ali pač?Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.