Terorizem

V zahodnem svetu nas že lep čas plašijo s "terorizmom" – s "plakatov" in eminentnih televizijskih postaj nas grozeče opazujejo zaraščeni, bradati muslimani, z izbuljenimi očmi, polnimi nekakšnega srda in neopisljive mržnje, oprtani z mitraljezi in oviti v snope med seboj povezanih ročnih bomb in razstreliv vseh vrst. Slišimo jih s "preroškim" glasom govoriti o "džihadu" in napovedovati smrt vsem nasprotnikom "allaha", Jevrejem, kristjanom – "brezbožnikom" vseh možnih vrst in oblik.
Kar v svoji površnosti in lastni religiozni nečimrnosti, prevladujočemu duhu in tihemu družbenemu konsenzu o "spoštovanju verskih načel", češ, "če sami verjamemo, kako lahko drugim odrekamo njihovo vero", venomer spregledujemo, je dejstvo, da resnična nevarnost "terorizma" ne preti iz/zaradi sovraštva samega – tega je moč racionalizirati, razlagati, ga zgodovinsko in drugače opredeljevati, osmisliti, mu dati razlog, ugotoviti vzrok – marveč iz "vere", "prave" vere, ljubezni, resnične pripadnosti originalnemu verskemu izročilu in branju tega kot "zgodbe o Treh pujskih" ; prava nevarnost preti iz "vere v mučeništvo" in številne, hipotetične blagodati, ki jih tovrstno "udejstvovanje" ponuja. Dvomim, da bomo kdaj videli Osamo, ali kateregakoli novodobnih prerokov, da bi se razstrelili "zavoljo vere" in "ljubezni do boga", ali pač?Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.