Tepih vzrok za poraz?

Bili smo na povratni kvalifikacijski tekmi za ligo Europa,ki sta jo odigrala Olimpija in Široki Brijeg. Olimpija je s prepričljivo zmago navdušila občinstvo, zato smo prepričani, da bodo na jutrišnji tekmi proti Bohemiansu stožiške tribune še bolj polne!

Za vse tiste, ki kluba iz Bosne in Hercegovine ne poznate dovolj pa le nekaj zanimivih podatkov : Klub ustanovljen leta 1948 se lahko pohvali s šestkratnim naslovom državnega prvaka (nazadnje v sezoni 2005/06) v sezoni 2007/08 pa tudi s pokalno lovoriko.
 
No, tekmo pred 4500 gledalci so domači začeli zelo dobro in ob bučni podpori domačih navijačev leteli po igrišču. Naj omenim le to da je v Ljubljano prišlo zavidljivo število gostujočih navijačev, bilo jih je reci in piši kar 52 !  Domači so povedli v 15 minuti, ko se je z bližine znašel domači kapetan Radujko, uspešen je bil še tri minute kasneje iz identičnega položaja. Olimpija je nadzirala potek 1.polčasa in poskušala najti luknjo v obrambi gostov. Zelo uspešno pa je prodiral mladi Davor Škerjanec, ki je s svojimi hitrimi akcijami spravljal v obup gostujočega trenerja, saj je za trenutek pomislil, da je v igri naš znameniti turbo Rudi. Škerjanec  nekoliko spominja na našega asa iz zlate generacije….hiter in obenem hitrejši od žoge.
V drugem polčasu so gostje zopet začeli z znamenitim "bunkerjem",vendar  sta  v 49.minuti za vodstvo s 3:0 poskrbela Omladiæ in Vršič, ki je zadel v polno. Olimpija je nato igrala na takoimenovano "petardo", gledali smo enosmerni promet. O premoči varovancev Dušana Kosiča priča tudi statistika: streli v okvir vrat – 12:2 in posest žoge – 65:35, tako da bi bila lahko zmaga še višja, sodniški trojki  iz Ukrajine je bilo zelo dolgčas, edino pravo delo je imel glavni sodnik, ko je gostujočega kapetana Daliborja Šiliæa na začetku drugega polčasa poslal pod prho zaradi drugega rumenega kartona.

Po tekmi so bili gostujoči igralci zelo razočarani, saj so odigrali dve zelo slabi tekmi, sam sem mnenja, da je pač to njihova realna podoba. No, resnici na ljubo pa se je videlo, da je Olimpija za razred boljši nasprotnik in da si je zmago zaslužila. "Nalijmo si čistega vina", tokrat je bila Olimpija pač nerešljiva uganka za nasprotnika. No upajmo, da bo tako ostalo še naprej in da si bomo tudi po tekmi z Irskim predstavnikom  nalili kak kozarec dobrega slovenskega vina, zato vas vse vabimo na Stožiško zelenico,da si ogledate še eno dobro srečanje. Tekma Olimpija : Bohemians se bo začela v četrtek ob 20h, vljudno vabljeni vsi pristaši nogometa.

 
Tekst: Alsad Kijamet
Foto/Logo: Aljoša CankarKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.