Telečji ragu s svežo papriko in zapečeni krompir

Odlična jed za praznični dan

TELEČJI RAGU S SVE®O PAPRIKO IN ZAPEČENIM PARMEZANOVIM KROMPIRJEM (6 oseb)

Potrebujemo:

700 g telečje stegno
1 rdeča, sveža paprika
0,8 dl olivnega olja
1 žlička sesekljane čebule
malo bazilike
25 g moke
malo belega vina
juha za zalivanje

PRILOGA:
1kg krompirja
3 rumenjaki
30 g parmezana
30 g masla
sol, poper

Priprava:

Krompir skuhamo, prepasiramo in nekoliko ohladimo. Primešamo mu ostale sestavine ter ga nabrizgamo ali z žlico preložimo na pekač. Zapečemo ga v vroči pečici, ko je meso že pripravljeno. Telečje meso zrežemo na 2-3 cm velike kocke in ga opečemo na olju. Dodamo čebulo, na kockice narezano papriko, začinimo s soljo in poprom, še nekoliko popražimo. Nato dodamo moko, razmešamo, zalijemo z malo vina in pustimo da izpari. Sedaj dodamo vrelo juho, razmešamo in pokuhamo. Nazadnje dodamo sesekljano baziliko. Ponudimo s pravkar opečenim parmezanovim krompirjem.

 

Dober tek! Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.