Tekmovanje foruma civilne družbe

Pridružite se tekmovanju Foruma civilne družbe za mlade aktiviste, študente in novinarje!

Bono pravi, da lahko glasba spremeni svet, ker lahko spreminja ljudi. Sklad za civilno družbo v Srednji in Vzhodni Evropi vas poziva, da pokažete, kako lahko civilni aktivizem sproži spremembo.

Če ste stari od 18 do 30 let, ste študent, novinar ali aktivist iz Srednje ali Vzhodne Evrope*, ste oseba, ki jo iščemo!

Sklad za civilno družbo v Srednji in Vzhodni Evropi začenja tekmovanje kot del Foruma civilne družbe – mednarodnega srečanja aktivistov, akademikov in strokovnjakov nevladnih organizacij, ki bo potekal v Bratislavi na Slovaškem od 16. do 18. septembra 2009. Tekmovanje ima tri kategorije: esej, foto zgodba in video – izberete lahko svoj najljubši način izražanja. Vsi izdelki naj bodo povezani s temami civilne družbe in naj bodo navdahnjeni z idejami civilnega angažmaja in aktivizma.

Opišete lahko osebno zgodbo civilnega aktivizma, predstavite teme, ki so za vas najpomembnejše ali pa orišete civilni angažma v svoji lokalni skupnosti. Izbira teme je prepuščena vam – poiščite svoj navdih. ®elimo videti civilno družbo, kakor jo vidite vi!

Izdelke bo ocenjevala mednarodna žirija, ki bo sestavljena iz članov ekipe Sklada CEE, neodvisnih aktivistov in drugih strokovnjakov z izkušnjami s tega področja.

Nagrade

Prvi trije nagrajenci bodo prejeli šolnino v vrednosti do 2000 ameriških dolarjev za uresničitev načrta svojega osebnega razvoja, ki ga bodo orisali v svoji prijavnici za tekmovanje. Predložite lahko svoje ideje za katerokoli področje, prednost pa bodo imeli tisti, ki so povezani s civilno družbo.

Šolnino lahko na primer uporabite za:
-    udejstvovanje v Evropski nevladni organizaciji, mednarodni organizaciji, ali kateri drugi Evropski instituciji,
-    študij ali tečaje v tujini,
-    štipendijo za obisk dogodka ali organizacije povezane z udeleženčevim študijskim področjem, delom ali aktivizmom.

Vse, kar morate storiti je, da nas prepričate o pomembnosti štipendije za vaše prihodnje načrte  in vašo vlogo v družbi.

Dodatno bomo tri  najboljše kandidate v vsaki izmed treh kategorij povabili, da se nam pridružijo na Forumu civilne družbe in jim krili stroške poletov in namestitve. Zmagovalci bodo imeli tudi možnost simultanega pridobivanja izkušenj pri delu v mednarodni ekipi mladih, ki bodo dokumentirali forum s pisanjem, fotografiranjem in filmom. Delo dokumentarnega tima bomo uporabili za ustvarjanje publikacije Foruma civilne družbe po končanem dogodku. Članom dokumentarnega tima bodo svetovali strokovni mentorji in bodo za svoje prispevke prejeli simbolično plačilo.

Najboljša dela v vsaki kategoriji bodo objavljena na spletu, na spletni strani Sklada CEE, na MySpace straneh tekmovanja, profilih Facebook in na YouTube kanalu Foruma civilne družbe.  Najboljši eseji in izbrane slike bodo tudi objavljeni z navedbo avtorstva v konferenčnih materialih in v publikaciji o dogodku. Izbrana dela bodo razstavljena na posebni razstavi, ki bo potekala v času Foruma civilne družbe.

Rok za oddajo prispevkov je 12. julij 2009.

Za podrobnosti obiščite uradno stran tekmovanja na www.csf.ceetrust.org in si oglejte naše profile na MySpace-u – www.myspace.com/csfcontest in na Facebook-u – naše ime je Civil Society Forum contest.

* Tekmovanje Foruma civilne družbe je odprto za zakonite prebivalce sledečih držav Srednje in Vzhodne Evrope: Albanija, Belorusija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Hrvaška, Češka, Estonija, Bivša jugoslovanska republika Makedonija, Madžarska, Kosovo, Latvija, Litva, Moldavija, Črna gora, Poljska, Romunija, Srbija, Slovaška, Slovenija in Ukrajina.

Sklad za civilno družbo v Srednji in Vzhodni Evropi vas vabi k sodelovanju na Forumu civilne družbe!

Neprofitne organizacije so vroče. Povečuje se obseg denarja, število ljudi in učinek tega sektorja. Ali je res tako?

Prišel je čas za natančen pogled v 20-letno postkomunistično realnost CEE in za odkrito razpravo s ciljem navdahniti aktiviste civilne družbe, kakršni smo mi, da se spomnijo idej in sredstev,  primernih za spreminjanje sveta. Upamo, da bo Forum Civilne družbe, ki bo potekal od 16. – 18. septembra 2009 v Bratislavi na Slovaškem, pravi kraj za to.

Pridružite se nam na pomembni diskusiji in prispevajte vaše poglede in ideje, da bomo ustvarili dogodek z vročimi razpravami in diskusijami za okroglo mizo. Forum Civilne družbe si bo temeljito ogledal poskomunistično realnost v Srednji in Vzhodni Evropi, dvajset let po padcu Berlinskega zidu, in razpravljal o posledicah za civilno družbo.

To ne bo le še ena konferenca, forum se bo osredotočil na živahno razpravljanje, kjer bodo vsi sodelujoči igrali aktivno vlogo namesto prepuščanja prednosti zvezdniškim govorcem in gledanja v preteklost. Z velikim poudarkom na analiziranju sedanje situacije in na pogledu na prihodnji razvoj, želimo najti najučinkovitejša sredstva in privlačne načine za krepitev civilnega angažmaja na tem področju. Premore med programom boste lahko izpolnili z spontanimi ali načrtovanimi diskusijami o katerihkoli temah, idejah ali težavah, ki jih boste želeli načeti.

Dobrodošli so aktivni ljudje različnih ozadij – če ste dejavni v nevladni organizaciji, novinar, neodvisni aktivist, ustvarjalec orodij socialne mreže, angažiran študent ali javni intelektualec – pridružite se nam v Bratislavi!

Vzporedno z glavnimi dogodki Foruma civilne družbe, se bo odvijal Tabor družbenih inovacij (SIC) za Srednjo in Vzhodno Evropo. Združeval bo nadarjene razvijalce in ustvarjalce programske opreme, kakor tudi družbene inovatorje iz neprofitnih, komercialnih in javnih sektorjev. Njihova naloga v času tabora bo, z delom v timih ustvariti učinkovite, na spletu temelječe rešitve za resnične družbene probleme. Strokovna žirija in udeleženci foruma bodo glasovali za najboljše ideje. Nekatere od njih bodo zaživele v praksi. Ostanite na liniji za več informacij o tem, kako posredovati vaše ideje in sodelovati!

Udeleženci foruma lahko obiščejo edinstveno razstavo, vitrino prispevkov za tekmovanje Foruma civilne družbe. Mladi aktivisti, študentje in novinarji so povabljeni, da predložijo svoje poglede na civilno družbo in civilni angažma – v obliki eseja, foto zgodbe ali video formata. Zmagovalci bodo povabljeni v Bratislavo k sodelovanju v Forumu civilne družbe, ponujene jim bodo možnosti šolnin.

Veselimo se tudi številnih večernih dogodkov, s kulturo obarvanega civilnega življenja na področju CEE in rezsežnih omrežnih priložnosti – dobrodošli na Forumu civilne družbe.

Podrobnosti in informacije o sodelovanju lahko najdete na www.csf.ceetrust.org. Svoja vprašanja in povpraševanja pošljite na forum@ceetrust.org.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.