Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

TBF v Cirkusu

V torek, 15.11. 2011, so Cirkus »nenadno« obiskali The Beat Fleet, Splitčani ki že dve desetletji navdušujejo z mešanico rapa in rocka. Predstavili so nedavno izdani album Pistacio metallic in še enkrat več dokazali, da njihovih koncertov ni vredno zamuditi.

Da prihajajo TBF v Ljubljano, sem zvedel šele dan pred koncertom, in še to povsem po naključju. Nekaj manjša promocija oziroma nenadna odločitev za izvedbo je botrovala, da se koncerta ni udeležilo večje število obiskovalcev. Pa še torek je bil. Skratka, povsem drugačna atmosfera kot pred nekaj leti, ko so skupaj s hrvaško skupino Elemental napolnili Cvetličarno.

Manjše število obiskovalcev pa še ne pomeni slabšega koncerta. Ravno nasprotno. TBF so definitivno skupina, za katero sem prepričan, da vas na koncertu ne bodo pustili ravnodušne. Njihova besedila so v živo še bolj pristna, band pride do izraza, hkrati pa vedno navržejo še kakšno duhovito na račun aktualnega dogajanja na Hrvaškem, pri nas in po svetu.

Tako je bilo tudi tokrat, pa čeprav je bilo čutiti, da bi lahko dali še kakšen atom več iz sebe. Glavni namen koncerta je bila promocija novega albuma z naslovom Pistacio metallic (ime naj bi dobil po barvi kitare, kitarista TBF). Od novih pesmi so se mi v spomin najbolj vtisnile Uvik kontra, Dalmatino in Grad spava. Poleg teh so zaigrali tudi nekatere uspešnice iz zadnjih dveh albumov, kot so: Lud za njom, Alles gut, Smak svita, Herojix, Nostalgična, Data… Koncert je trajal približno eno uro, ko so prvič zapustili oder, a so jih tokrat nekoliko »zadržane« ovacije le priklicale nazaj. Zaigrali so še prvi singl iz nove plošče z naslovom Mater, za katerega so posneli tudi izviren in duhovit videospot (predlagam ogled). Koncert so zaključili fantastično oziroma s pesmijo, ki se tako imenuje.

Celotna ocena obiska koncerta je seveda pozitivna, pesmi TBF pa se mi bodo še nekaj časa vrtele v glavi. Škoda le, da ni bila več promocije ter da ni bil dan koncerta petek ali sobota, saj sem prepričan, da bi se v tem primeru pesmi vrtele v glavi še mnogim drugim poslušalcem TBF.

Tekst: Lenart Lah
Foto: Aleš Podbrežnik