Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Tarja Turunen zopet navdušila, tokrat v Kinu Šiška

Nedeljski večer je obetal veliko, saj se je v Ljubljani ustavila Tarja Turunen, bivša pevka vsem dobro poznane finske skupine Nightwish. Že ob vstopu v avlo Kina Šiške je pred stopnicami vztrajalo kar nekaj mladih, ki so se, ko je bila ura 8.05 zapodili v zgornje nadstropje (boj za ogled koncerta v prvi vrsti je bil hud).

Kot prvi so na oder stopili italijanski Sylpheed. Dvorana je bila praktično prazna, v prvih vrstah so vztrajali le najbolj zagreti oboževalci Tarje. Žal me Sylpheed niso navdušili, prav nasprotno, z muko sem pogledovala na uro, kdaj bo njihov čas minil. Prav tako pa je bilo videti, da je bila publika istega mnenja. Italijanska angleščina ali italijanska besedila, priznam, še vedno ne vem. V približno 45 minutah njihovega igranja mi ni uspelo ugotoviti v katerem jeziku je pevka prepevala, po pravici povedano pa niti ne želim ugotoviti in ponovno poslušati njihovega materiala.

Kot drugi so na oder stopili Scala mercalli, prav tako italijanski band, z karizmatičnim (na momente že preveč narejenim) pevcem ter dolgolaso basistko (ja, občudujem ženske na bass kitari). Power metal, ki ima potencial, vendar sem se bolj kot s poslušanjem glasbe ukvarjala s spremljanjem poskakujočega pevca in večkrat v strahu zadržala dih, saj je bilo videti, da se bo med poskakovanjem zaletel katerega od članov banda. No ja, publika je že bila malce bolj razgreta, vendar je bilo očitno, da vsi pričakujejo le glavno zvezdo večera.

Tarja Turunen Kino Šiška

Dvorana se je kar lepo napolnila. Publiko je tokrat v večini predstavljala mladoletna družba s starši oziroma spremljevalci, nekaj pa je bilo tudi obiskovalcev mojih let. Že ko sem pred koncertom slišala, da fotografi ne smejo oziroma ne morejo fotografirati prvega komada, je bilo jasno, da nas čaka nepozaben show. Pod strop dvorane so tako obesili prosojno zaveso in nanjo projecirali Tarjin portret, za zaveso pa se je nato ob intru pojavil band ter Tarja z masko z rogovi. V dveh urah, smo tako bili priča akustični izvedbi nekaterih komadov, sprehodu Tarje med obiskovalci (upam, da so telefoni in fotoaparati zdržali neprestano fotografiranje), bobnar je med svojim solo nastopom poskrbel, da smo se pozibavali tudi v ritmih kankana, na koncu pa so pripravili še venček starih rock uspešnic.
Za presenečenje večera pa je tokrat poskrbel organizator, saj so v goste povabili Sergeja Škofljanca (Requiem, Iron Median), ki je s Tarjo odpel slavnega fantoma iz opere (Phantom of the opera).

Žal mi je, da koncert ni bil bolje obiskan, saj smo bili priča vrhunskemu nastopu Tarje, ki vedno znova dokazuje, da je še vedno v samem vrhu ženskih vokalov na metal sceni.

Tekst: Anja Ivanovič
Foto: Nace Hudobivnik