Taco z nadevom

Odlična mehiška jed

TACO ali TORTILLA in en izmed možnih nadevov:

Čas priprave: 40 min

Sestavine:

100 g koruznega zdroba,
150 ml mlačne vode

Priprava:

Koruzni zdrob damo v skledo, vanjo vlijemo vodo in gnetemo zmes tako dolgo, da je mehka in elastična. Razdelimo jo na 6 enakih delov. Vsak del damo med dva lista peki papirja in previdno tanko razvaljamo. Potem odstranimo en list papirja in položimo tortillo na srednje vročo, nepomaščeno ponev. Pečemo 1 minuto in pol, nato odstranimo zgornji papir, tortillo obrnemo in pečemo enako dolgo še na drugi strani.

TACO naredimo tako, da prepognemo tortillo na ročaju lesene kuhalnice, takoj ko jo vročo vzamemo iz ponve. Na kuhalnici jo pustimo viseti tako dolgo, da se posuši in je hrustajoča. Taco lahko nadevamo z različnimi nadevi.

Nadev za TACO:

Sestavine:

2 žlički olja,
1/2 manjše, nasekljane čebule,
50 g mletega mesa
50 g zelenjave (kuhan grah, naribano korenje),
jušni koncentrat,
voda,
1 žlička paradižnikove mezge,
1 ščepec zelišč (bazilika, origano in rožmarin),
2 žlički zgoščevalca (koruzna ali riževa moka)

Priprava:

V ponvi segrejemo olje. Dodamo nasekljano čebulo in jo pražimo približno 2 minuti. Dodamo še mleto meso in ga pražimo tako dolgo, da porjavi. Dodamo zelenjavo, koncentrat, malo vode, paradižnikovo mezgo ter zelišča. Zavremo in kuhamo še 5 minut. Vmes ves čas mešamo. Na koncu primešamo zgoščevalec, ki smo ga zmešali z dvema žlicama vode in še enkrat zavremo. Kuhamo še dve minuti. Nadev naložimo v žepke TACO in še tople postrežemo.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.