“Svetost življenja”

…o dvojni morali domnevnih zaščitnikov življenja zarodkov…

Zakaj se zdi, da je dežurnim moralistom, promotorjem in najgorečnejšim prikimovalcem popularne maksime o "svetosti življenja", kot njihovem "najtrdnejšem argumentu" v ideološkem, kulturnem, religioznem in domnevno "moralnem" boju zoper žensko pravico do splava, prav malo mar za življenje?
Zakaj se zdi, da v njihovem boju za pravice "nič hudega slutečih zarodkov", za njih "otrok", trpijo edinole "živeči" ljudje, predvsem ženske?
In zakaj se večina teh "dobrih Samaritanov", "častilcev in zaščitnikov", prej kot ne šele nastajajočega življenja, nenavadno goreče zavzema za fatalno nasilje nad še/že živečimi, smrtno kazen in družbeno alienacijo domnevnih "grešnikov zoper biblično izročilo" ?
Pomenijo "zmerni kristjani", ki nasprotno svojim "fanatičnim, talibanskim bratom", verjamejo v "pravico do svobodne izbire", drugo, zmernejšo frakcijo v isti organizaciji, ki je dokaz, pokazatelj in častilec dejstva o višji izobraženosti, kot temeljni komponenti, ki jih ločuje od zgoraj omenjenih in jih dela za takšne, "zmernejše", ali gre zgolj za ljudi, ki so zavoljo svoje višje izobrazbe dojeli pomen prilagajanja modernim moralnim in etičnim pravilom, vrednotam, ki so se razvila ločeno od evangelija in cerkve, kot institucije ?Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.