Svetlik spet zavaja?

Na petkovi konferenci o študentskih vprašanjih je minister dr. Ivan Svetlik izpostavil, da bo z uveljavitvijo Zakona o malem delu in ukinitvijo študentskega dela povečalo število rednih zaposlitev za kar 30.000. Izjava ministra je zavajajoča in osnovana brez vsakršnih analiz in dokazuje nerazumevanje sistema študentskega dela tako s strani ministra dr. Ivana Svetlika kot predsednika Vlade RS Boruta Pahorja.

Neprimerno je študentsko delo primerjati z rednimi zaposlitvami, saj je v jedru študentsko delo občasne in začasne narave. ®e sam izračun o možnem številu rednih zaposlitev izhaja iz predpostavke, da se celotni obseg študentskega dela, ki je v letu 2008 znašal za 338 milijona evrov preračuna v zaposlitve na podlagi minimalne slovenske mesečne plače, ki je v marcu 2010 predstavljala 734 evrov bruto. Pri tem je potrebno upoštevati dejstvo, da je bilo v letu 2007 kar 1.050.000 realiziranih napotnic za različna opravila. Med seboj je nemogoče primerjati in seštevati študente in delodajalce in iz teh ustvarjati redne zaposlitve. Takšen izračun je ustvarjen na podlagi predvidevanj, da lahko 5 različnih študentov, ki so opravili delo pri petih različnih delodajalcih pomeni eno redno zaposlitev.

®e hitra primerjava pokaže, da bi 30.000 zaposlenih moralo letno sprejeti ali opraviti 35 različnih del, kar pomeni, da bi moral vsak teden opraviti delo pri drugem delodajalcu, takšna oblika dela pa jasno spada v definicijo prekernega dela in ne redne zaposlitve.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.