Sunsplash 07

Bili smo na 14. italjanskem festivalu Sunsplash, ki traja kar 9 dni! Naša reporterja sta se žrtvovala za vas in posnela ogromno slik, najboljše pa predstavljamo v galeriji

Rototom sunsplash festival se je letos kot ze 7 let odvijal v parku Rivellino, ki se nahaja v osrčju malega mesteca Osoppo. Park je več kot primeren da nudi prostor vec tisoč obiskovalcem, poleg tega pa je nedaleč stran moč najti tudi prijetno reko, ki s svojimi otočki nudi osvežitev ob vročih dneh ter leno poležavanje na soncu, kajti, roko na srce, čez dan na festivalu nimaš kaj dosti za početi, če ne razumeš italjanskega jezika seveda.Za italjansko govoreče obiskovalce je bilo pripravljeno mnogo zanjimivih stvari, kot so: kino predstave,razna zanjimiva predavanja in glasbene delavnice. Možno pa se je bilo udeležiti tudi tečaja joge in pa raznih plesov, kar pa naju ni kaj preveč pritegnilo. No seveda pa kaj hitro pride večer in z njim cela vrsta koncertov na main stagu, ter kasneje še zabava do jutra v dancehall šotoru, kjer se da prepustiti norim ritmom in pa neverjetnem vzdušju (seveda tudi gužve ne manjka). Organizacija festivala je na nivoju, če izvzamemo manjše probleme zaradi neangleško govorečega osebja, za toaletne prostore je dokaj poskrbljeno, malo manj pa so nam bile všeč visoke cene hrane in pijače znotraj samega festivala.

Na glavnem odru je bilo moč slišati veliko zvrsti, ki so nas ponesle od prijetnega in zasanjanega roots reagge-ja, preko dub-a in ska-ja, do jeznega skakanja na dancehall ritme. Prijetno presenečenje prvega dne je bil Italian award, ki se je odvijal na malem odru, s katerim so dali priložnost rahlo zapostavljenim italjanskim bendom (br stylers,krikka reggae,Jaka), ki pa so se izkazali za odlične in jih bo morda možno slišati naslednje leto na main stagu. Naslednji dan sta navdušila odlična Zoe ki je s svojim brhkim nastopom in pa seksi glasom popeljala množice v bolj umerjene ritme in pa seveda Sizzla, ki je s svojim energičnim nastopom pripravil možice do norega skakanja. Naslednje dni so se, poleg še veliko drugih, zvrstili se nastopajoči kot so Junior Kelly, star fotr k mu je vse jasn, nothing more to say, brazilski bend Olodum, ki s številnimi bobni in pravim brazilskim showom pričara prijetno vzdušje, Warrior King in pa Tony Rebel, spet dva izkušena rehgeh artista ki znata spraviti množice do poskoka, Gentlemanu pa je spet uspelo pripraviti odličen koncert in pričarati edinstveno vzdušje. Prijetno presenečenje so bili tudi Tokyo ska paradise orchestra, japonski ska/rock bend, ki nam je s svojo deset člansko zasedbo in pa igranjem starih hitičev v ska izvedbi odgnal utrujenost in nas pripravil skoraj do otroške razigranosti. Skratka odličen uvod v nastop zvezd kot so Perfect, Fantan Mojah in pa seveda Anthony B, ki smo ga vsi tako nestrpno pričakovali in lahko mirne duše povem, da smo po dobrih dveh urah nastopa vsi hoteli šeeeeeeeee.

Skratka, mirne duše lahko rečemo, da se bo vsak pristaš dobre reagge glasbe in pa prijetnega vzdušja na Rototom Sunsplash festivalu počutil odlično, in se z veseljem vrnil še nasledja leta…Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.