Subvencije za lažjo samozaposlitev

Zavod za zaposlovanje razpisuje kar nekaj subvencij za pomoč pri (samo)zaposlitvi.

Povejmo najprej nekaj o subvenciji za samozaposlitev. Gre za pomoč Zavoda za zaposlovanje ob ustanovitvi lastnega podjetja. Subvencija znaša 4.500 evrov, za njeno pridobitev in obdržanje pa je potrebno izpolnjevati nekaj pogojev. Predlagamo, da si preberete članka Kako do subvencije za samozaposlitev ter Subvencija za samozaposlitev.Prvi članek je teoretičen, drugega pa je napisala oseba, ki je tudi sama pridobila subvencijo za samozaposlitev.

Za študente je še posebej zanimiv članek o Subvenciji za zaposlitev absolventa. Tudi to subvencijo razpisuje Zavod za zaposlovanje. Gre za 2000 evrov pomoči delodajelcu, ki za delo usposobi ter nato zaposli absolventa. Razpis je bil napovedan že aprila, Zavod za zaposlovanje pa napoveduje, da se bodo sredstva za ta namen začela izplačevati v kratkem.

Nekaj dejstev o subvenciji za zaposlitev absolventa:

  • Sredstva prihajajo iz evropskega socialnega sklada,
  • Cilj programa je izboljšati zaposlitvene možnosti diplomantov ter povečati njihovo konkurenčnost,
  • Za pridobitev subvencije bo potrebno v času vključitev usposabljanja na delovnem mestu zaključiti študij in diplomirati, sledi subvencionirana zaposlitev,
  • V prvem koraku usposabljanja bo absolvent imel še status absolventa,
  • Po največ pol leta ga bo moral delodajalec zaposliti in to za najmanj 6 mesecev -  ta del zaposlitve bo subvencioniran,
  • Pomembno je, da usposabljanje in bodoča zaposlitev ustrezata stopnji in smeri izobraževanja absolventa.

Program bo Zavod za zaposlovanje objavil v kretkem, o njem bomo poročali tud na portalu mladipodjetnik.si.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.