Subvencije za lažjo samozaposlitev

Zavod za zaposlovanje razpisuje kar nekaj subvencij za pomoč pri (samo)zaposlitvi.

Povejmo najprej nekaj o subvenciji za samozaposlitev. Gre za pomoč Zavoda za zaposlovanje ob ustanovitvi lastnega podjetja. Subvencija znaša 4.500 evrov, za njeno pridobitev in obdržanje pa je potrebno izpolnjevati nekaj pogojev. Predlagamo, da si preberete članka Kako do subvencije za samozaposlitev ter Subvencija za samozaposlitev.Prvi članek je teoretičen, drugega pa je napisala oseba, ki je tudi sama pridobila subvencijo za samozaposlitev.

Za študente je še posebej zanimiv članek o Subvenciji za zaposlitev absolventa. Tudi to subvencijo razpisuje Zavod za zaposlovanje. Gre za 2000 evrov pomoči delodajelcu, ki za delo usposobi ter nato zaposli absolventa. Razpis je bil napovedan že aprila, Zavod za zaposlovanje pa napoveduje, da se bodo sredstva za ta namen začela izplačevati v kratkem.

Nekaj dejstev o subvenciji za zaposlitev absolventa:

  • Sredstva prihajajo iz evropskega socialnega sklada,
  • Cilj programa je izboljšati zaposlitvene možnosti diplomantov ter povečati njihovo konkurenčnost,
  • Za pridobitev subvencije bo potrebno v času vključitev usposabljanja na delovnem mestu zaključiti študij in diplomirati, sledi subvencionirana zaposlitev,
  • V prvem koraku usposabljanja bo absolvent imel še status absolventa,
  • Po največ pol leta ga bo moral delodajalec zaposliti in to za najmanj 6 mesecev -  ta del zaposlitve bo subvencioniran,
  • Pomembno je, da usposabljanje in bodoča zaposlitev ustrezata stopnji in smeri izobraževanja absolventa.

Program bo Zavod za zaposlovanje objavil v kretkem, o njem bomo poročali tud na portalu mladipodjetnik.si.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.