Subvencije za bivanje pri zasebnikih ostajajo

V zadnjih dneh smo zasledili več objav medijev o tem, da se z novim študijskim letom ukinja subvencije za bivanje pri zasebnikih. Ta podatek ne drži, saj se subvencije za bivanje pri zasebnikih skoraj povsem ukinjajo le na območju Univerze v Mariboru zaradi večjega števila postelj v študentskih domovih, po drugih študentskih središčih pa subvencije ostajajo.

V Razpisu za subvencionirano bivanje v študentskih domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2013/2014 je na straneh od 6 do 9 jasno po številkah predstavljeno, koliko subvencij za bivanje je na voljo in pri katerih ponudnikih. Kljub temu se je v medijih pogosto delno napačno povzemalo, da z novim študijskim letom ne bo več subvencij za bivanje pri zasebnikih. To dejansko velja le na območju Univerze v Mariboru, razloge za to pa je na novinarski konferenci jasno predstavila direktorica Študentskih domov Maribor Lidija Divjak Mirnik. V drugih študijskih središčih subvencije za bivanje pri zasebnikih ostajajo, so se pa nekoliko zmanjšale oziroma na območju Univerze na Primorskem celo povečale, ker v študentskih domovih nimajo dovolj mest. Tako je na območju Univerze v Ljubljani predvidenih 1000 subvencij za bivanje pri zasebnikih, 13 v Brežicah in 730 na območju Univerze na Primorskem.

V izogib dezinformiranju javnosti zato ŠOS poziva medije, da še enkrat objavijo točne informacije in med študenti ne povzročajo dodatnega razburjenja.

 

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.