Študentski domovi Rožna dolina

Mnenje študenta o študentskem domu Rožna Dolina

Hm, kako naj začnem…? Najprej naj povem, da vidim veliko dobrih stvari pri bivanju v študentskem domu v Rožni dolini, veliko več kakor slabih. Pa naj kar naštejem in opišem kakšno izmed njih. 

Na prvem mestu mi zelo ustreza možnost obiskovanja fitnesa brez plačila. Tukaj v Rožni dolini imamo telovadnico, kjer imajo fakultete športno vzgojo. Na srečo ima naš faks (FRI) kar veliko terminov in si lahko treninge organiziram tako, da se mi ujemajo s prehrano in faksom. Me pa vratar in profesorji že poznajo, tako da ni problema, če kdaj pridem na termin od kakega drugega faksa. Druga dobra stvar je bližina prodajalne bonov, saj imam do tja slabe 3 minute. Zdaj ko so se boni podražili bom sicer manj kupoval tam in ta denar raje porabil za piščanca in solato.
Dobra ali slaba stvar je lahko tvoj cimer, oziroma kar vsi sostanovalci. Na srečo sem imel same dobre cimre, sosedi pa so tudi legende in sem vesel, da sem spoznal toliko različnih in zanimivih ljudi. Sem pa že slišal o »nagajanju« med cimri, posebej med ženskami rado pride do tega. Ne namigujem na nič, tako pač je… Dobro je tudi, da imam do faksa le dobrih 8 minut peš, pravzaprav so blizu Rožne doline vsa zame pomembna mesta: faks, center, Tivoli… Lahko bi rekli, da je dobra stran tudi to, da imaš blizu vse pomembnejše lokale za fešte, kot so KMŠ (10minut), Emonska klet (15minut), Bachus (15 minut), vse je dejansko precej blizu, kar je dobro, a hkrati tudi slabo, ker te lahko zelo hitro premamijo konstantne fešte in pijača. Sam še predobro vem kako to gre, saj sem zaradi tega pavziral eno leto. To je prva stvar, ki je lahko tudi slaba, druga pa so seveda blokovske zabave.

Nič ni lepšega, kakor da se oblečeš in greš do sosednjega bloka pogledat na zabavo in če ti ne paše, se odpraviš domov. Tudi če postaneš »slab«, ni problema, ker imaš svojo sobo precej blizu.
Slabih stvari se težko spomnim kaj dosti, večina je takih, ki niso slabe same po sebi, ampak je od vsakega posameznega študenta odvisno, kakšen učinek bodo imele nanj prej omenjene zabave in bližina KMŠja ter ostale podobne zadeve.

No, v zadnjih nekaj tednih smo dobili v blok varnostnika, kar je pravzaprav slabo, ker je tudi položnica višja za 9eur (zdaj pa si zračunajte, koliko pride to na mesec in premislite, če ima res toliko plače). Najhujše pa je, da so varnostniki v loži uradno od desetih do sedmih zjutraj, a v praksi smo dežurni mi do enih zjutraj in potem oni naprej. Slaba stran varnostnikov pa ni samo v tem, da plačamo več, ampak da oni dejansko niti ne vplivajo na nič. Primer: v sosednjem bloku so razbili lijak in zaradi tega so dobili tudi varnostnika, nakar je nekdo je spet razbil lijak… Podobno pri nas; imamo varnostnika, a nekdo je v štuku razbil vse kljuke na tuš kabinah. No, dovolj o tem…
Če povzamem, dobro je, da imamo vse blizu, spoznaš veliko dobrih prijateljev, slabe stvari pa so večinoma odvisne od posameznika, se pravi koliko te zabave povlečejo vase in koliko si sposoben ločiti delo za faks in zabavanje.

Subvencionirana cena (januar 2009):

37,97eur – 85,83eur

Stroški bivanja (januar 2009): Neekonomska stanarina 49,28eur – 11,45eur ; Ekonomska stanarina 100,37eur – 228,14eur

Kapaciteta: 3136 študentovKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.