Študentske zabave

Vsak naporen dan, teden, mesec ali kakršnokoli obdobje v življenju si zasluži sprostitev in te se ljudje poslužujejo na različne načine. In čeprav je sprostitev za vsakega posameznika relativnega pomena, lahko trdimo, da je za večino ta povezana z zabavo.

Kaj za sodobnega človeka pomeni zabava, je vprašanje, na katerega se ne da kar tako odgovoriti. Jasno pa je, da se pojem zabave razlikuje glede na mnoge dejavnike … Že pri vprašanju spola se zabavo interpretira drugače, še večje razlike se najbrž ustvarijo med različnimi generacijami.

Študentske zabave svetla plat študentskega življenja

Za študente so študentske zabave lahko bistvenega pomena. Ne le, da pomenijo razbremenitev po težkem izpitnem obdobju, mnogim lahko pomagajo tudi pri motivaciji za nezaželjeno učenje.

Ne glede na vse se zdi, da so študentske zabave vendarle namenjene predvsem ohranjanju in razširjanju socialne mreže. Še posebej izrazito je temu namenjeno brucovanje – bruci, to so novopečeni študentje, s tem vstopijo v posebno življenjsko obdobje.

Spoznavni žuri – glasba, ljubezen…

Brez študentskih zabav si večina študentskega življenja niti ne bi predstavljala. A kar je najlepše je to, da so te zabave povezane s sklepanjem novih poznanstev ali utrjevanjem starih prijateljskih vezi. Mnoga nova ali stara poznanstva pa lahko vodijo tudi v ljubezen.

Zelo so popularne »tematske zabave«, kljub temu pa večina zabav ne mine brez glasbe. Glasba še posebej sprosti človeka in ga pripravi k plesu – študentje tako ne le, da povsem odmislijo težke študijske dni, ampak sprostijo vso energijo, ki je bila prej usmerjena v druge aktivnosti, zlasti študijsko obarvane.

…alkohol, tobak in ostale prepovedane droge

V svetu, ki je vse bolj napet in tempiran, se je posledično vse težje in težje sprostiti. Mnogi mladi se zato poslužujejo alkohola, tobaka in ostalih prepovedanih drog, s katerimi se »umetno« prestavijo v fazo sproščenosti. Veliko je takih, ki s tem išče svoje meje in problem nastane ravno tu – svojih mej večina izmed nas ne pozna. To lahko privede do neželjenih posledic…

Prekomerna količina alkohola lahko privede do šestih stopenj, pri čemer je zadnja lahko celo smrtna. Prva stopnja je tista, ki jo večina želi doseči – človek je sproščen in vesel. Druga stopnja privede do čustvene nestabilnosti, smejanja brez razloga, oteženega govorjenja in slabšanja motoričnih sposobnosti, nato pa vsaka naslednja pomeni korak nazaj za človeški organizem. Pri peti stopnji je že potrebno izpiranje želodca zaradi prekomerne količine alkohola.

Pri študentih je prevelika količina alkohola ali ostalih prepovedanih substanc še posebej nevarna, saj so mnogi izmed njih že vozniki. Že s prvo stopnjo vinjenosti je človek manj razsoden, z vsako naslednjo postaja njegova razsodnost manjša, to pa je lahko pri vožnji zelo nevarno.

O tem, kako zelo nevarne so lahko prepovedane droge najverjetneje sploh ni potrebno govoriti. Alkohol posamezniki poznajo bolje, predvsem pa poznajo bolje reakcije svojega telesa na večje količine le-tega. Pri prepovedanih drogah so meje veliko bolj neznatne – nepravilne mešanice pa spet lahko privedejo do izida, ki si ga noben ne želi.

Z glavo na zabavo!

Kljub temu, da je namen študentskih žurov zlasti zabava, se je potrebno zavedati, da pot do te ne dosežemo z alkoholom, tobakom in drugimi prepovedanimi drogami. Vsaka zabava lahko mine v »zdravem« duhu, učinek pa je lahko še veliko boljši!

Če pa ne veš, kje se odvijajo študentske zabave pa kar pogumno obišči napovednik dogodkov na Infosceni in izbiraj med številno ponudbo klubskih zabav, koncertov in festivalov. Utrinke s preteklih zabav pa si lahko ogledaš v fotogaleriji.

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.