Študentske demonstracije bodo 19. maja 2010

Po današnjem sestanku s predsednikom Vlade RS Borutom Pahorjem je predsednica Študentske organizacije Slovenije Katja Šoba napovedala študentske demonstracije, ki bodo v sredo, 19. maja 2010.

Vlada ni upoštevala amandmaja k predlogu Zakona o malem delu, ki ga je Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) pretekli teden že posredovala, kot je bilo dogovorjeno. Zahteva študentov je, da se iz omenjenega zakona umakne študente in dijake. Ker tudi na današnjem sestanku s predsednikom Vlade RS ni prišlo do dogovora in Vlada ne namerava študentov in dijakov izključiti iz predloga zakona, so študenti napovedali demonstracije.

Katja Šoba, predsednica ŠOS: »Predsednik Vlade RS je sicer obljubljal dodaten čas za lepotne popravke Zakona o malem delu, vendar lepotni popravki niso dovolj, saj to ne pomeni urejanje celostnega socialnega položaj študentov v posebnem zakonu. Ravno zato, ker mislimo, da se situacija za študente ne bo izboljšala, bodo 19. maja študentske demonstracije. Očitno je potrebna ulica, da nas vlada tudi vidi!«Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Festival Panč 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za letošnji festival Panč 2018 na Ljubljanskem gradu! Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor dopiši ime in priimek osebe, ki bi se ti pridružila v smejanju nad mestom, zraven pa dopiši še datum oz. dan, ki bi ga najraje obiskala.


Spremeni besedo.