Študentske demonstracije bodo 19. maja 2010

Po današnjem sestanku s predsednikom Vlade RS Borutom Pahorjem je predsednica Študentske organizacije Slovenije Katja Šoba napovedala študentske demonstracije, ki bodo v sredo, 19. maja 2010.

Vlada ni upoštevala amandmaja k predlogu Zakona o malem delu, ki ga je Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) pretekli teden že posredovala, kot je bilo dogovorjeno. Zahteva študentov je, da se iz omenjenega zakona umakne študente in dijake. Ker tudi na današnjem sestanku s predsednikom Vlade RS ni prišlo do dogovora in Vlada ne namerava študentov in dijakov izključiti iz predloga zakona, so študenti napovedali demonstracije.

Katja Šoba, predsednica ŠOS: »Predsednik Vlade RS je sicer obljubljal dodaten čas za lepotne popravke Zakona o malem delu, vendar lepotni popravki niso dovolj, saj to ne pomeni urejanje celostnega socialnega položaj študentov v posebnem zakonu. Ravno zato, ker mislimo, da se situacija za študente ne bo izboljšala, bodo 19. maja študentske demonstracije. Očitno je potrebna ulica, da nas vlada tudi vidi!«Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.