Študentom se rola od malega dela

Včerajšnje popoldne je minilo v znamenju priprav na študentske demonstracije, saj je skupina študentov, ki nastopa pod imenom Iniciativa Študent, izvedla svojo prvo akcijo Men se rola od malega dela!, s katero so pokazali svoje nestrinjanje s predlogom Zakona o malem delu.

. Z rolerji, peš ter nekateri tudi s kolesi so se v dokaj velikem številu kljub slabemu vremenu podali na pohod izpred študentskih domov v Rožni dolini proti centru Ljubljane. Skupina študentov, ki je s seboj vozila tudi jumbo plakat na kolesih, je mimoidoče vabila na demonstracije proti malem delu, ki bodo 19. maja ob 13.00 na Prešernovem trgu.
Dogodku na rolerjih bodo prihodnji teden sledile še druge akcije in sicer 17., 18. in 19. maja, ko bodo lahko študentje, ki nasprotujejo malem delu v okviru akcij Kritiziraj kreativno! izdelali svoje materiale in transparente za sredine proteste. Svoje mnenje pa bodo lahko izrazili tudi z napisi na tablah, ki bodo postavljene v glavnih fakultetnih središčih. Akcije bodo potekale na Kardeljevi ploščadi, v Rožni dolini, na Metelkovi ter drugod po Ljubljani, več o njih pa lahko poiščete na Facebook profilu Iniciativa Študent.

Kdo/kaj je Iniciativa Študent? Iniciativa Študent smo skupina mladih, zagnanih študentov, se ne strinjajo s predlaganim zakonom o malem delu. Za potrebe organiziranja smo si nadeli ime Iniciativa Študent, sodelujemo z in podpiramo pa tudi druge organizacije in posameznike, ki aktivno nasprotujejo novemu Zakonu o malem delu. Prav tako se zavzemamo za boljšo štipendijsko politiko, več študentskih postelj, bolj kvalitetno visoko šolstvo in za boljšo politiko zaposlovanja mladih.  

Kaj je naš namen? Z večimi akcijami v lastni režiji je naš namen opozoriti na težave in slabosti zakona o malem delu ter vzpodbuditi ljudi k boju za ohranitev pravic študentov, socialnega statusa študentov, socialne države, ohranitev študentskega dela in ohranitev avtonomnega študentskega organiziranja, želimo pa tudi opozoriti državo na pomanjkljivo in nezadostno štipendijsko, bivanjsko, zaposlovalno in visokošolsko politiko.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.