Študentom se rola od malega dela

Včerajšnje popoldne je minilo v znamenju priprav na študentske demonstracije, saj je skupina študentov, ki nastopa pod imenom Iniciativa Študent, izvedla svojo prvo akcijo Men se rola od malega dela!, s katero so pokazali svoje nestrinjanje s predlogom Zakona o malem delu.

. Z rolerji, peš ter nekateri tudi s kolesi so se v dokaj velikem številu kljub slabemu vremenu podali na pohod izpred študentskih domov v Rožni dolini proti centru Ljubljane. Skupina študentov, ki je s seboj vozila tudi jumbo plakat na kolesih, je mimoidoče vabila na demonstracije proti malem delu, ki bodo 19. maja ob 13.00 na Prešernovem trgu.
Dogodku na rolerjih bodo prihodnji teden sledile še druge akcije in sicer 17., 18. in 19. maja, ko bodo lahko študentje, ki nasprotujejo malem delu v okviru akcij Kritiziraj kreativno! izdelali svoje materiale in transparente za sredine proteste. Svoje mnenje pa bodo lahko izrazili tudi z napisi na tablah, ki bodo postavljene v glavnih fakultetnih središčih. Akcije bodo potekale na Kardeljevi ploščadi, v Rožni dolini, na Metelkovi ter drugod po Ljubljani, več o njih pa lahko poiščete na Facebook profilu Iniciativa Študent.

Kdo/kaj je Iniciativa Študent? Iniciativa Študent smo skupina mladih, zagnanih študentov, se ne strinjajo s predlaganim zakonom o malem delu. Za potrebe organiziranja smo si nadeli ime Iniciativa Študent, sodelujemo z in podpiramo pa tudi druge organizacije in posameznike, ki aktivno nasprotujejo novemu Zakonu o malem delu. Prav tako se zavzemamo za boljšo štipendijsko politiko, več študentskih postelj, bolj kvalitetno visoko šolstvo in za boljšo politiko zaposlovanja mladih.  

Kaj je naš namen? Z večimi akcijami v lastni režiji je naš namen opozoriti na težave in slabosti zakona o malem delu ter vzpodbuditi ljudi k boju za ohranitev pravic študentov, socialnega statusa študentov, socialne države, ohranitev študentskega dela in ohranitev avtonomnega študentskega organiziranja, želimo pa tudi opozoriti državo na pomanjkljivo in nezadostno štipendijsko, bivanjsko, zaposlovalno in visokošolsko politiko.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.