Študentje ponovno pisali Pahorju

Predstavniki študentov so minuli petek predsedniku Vlade RS Borutu Pahorju poslali zahtevan amandma k Zakonu o malem delu skupaj s pismom, v katerem so ga prosili za čimprejšnje srečanje. ®elja študentov je bila, da se srečajo že danes, a ker jim predsednik Vlade RS ni poslal odgovora, so mu danes ponovno pisali.

V današnjem pismu so zapisali, da je to srečanje za študente in dijake najvišje prioritete, saj ocenjujejo, da predstavlja prelomnico v socialnem dialogu, ki doslej zaradi enostranskega delovanja MDDSZ ni bil vreden svojega imena. »Prepričani smo, da vi, kot najvišja politična avtoriteta v Republiki Sloveniji, razumete prizadevanja študentov veliko širše kot jih je razumel minister Svetlik, saj ste nam zmeraj vsaj konstruktivno prisluhnili. Od tokratnega sestanka pa pričakujemo veliko več kot zgolj pogovor, saj se zavedamo, da bo potrebno sprejeti odločitev,« so poudarili v pismu. Študentje si želijo verjeti, da bo ta odločitev dobro premišljena, saj odloča o usodi več generacij dijakov in študentov, ki predstavljajo razvojni imperativ naše mlade države.

»Predlog, ki smo vam ga predstavili na zadnjem sestanku in podrobno opisali še v našem zadnjem pismu, je nedvomno konstruktiven, saj predstavlja celostno ureditev socialne problematike slovenskih študentov in dijakov, ki si jo kot najšibkejši del prebivalstva zagotovo zaslužimo. Tako na naše srečanje gledamo z optimizmom in smo prepričani, da bomo dosegli konstruktiven dogovor, ki bi ga nato skupaj predstavili na eni izmed največjih študentskih prireditev v Sloveniji, Škisovi tržnici. V kolikor ne dosežemo želenih ciljev, ali nas ne sprejmete, bomo primorani zaostriti našo komunikacijo in na Škisovi tržnici namesto pozitivnega zaključka pozvati k vseslovenskim študentskim in dijaškim demonstracijam,« so zaključili študentje.  Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.