Študentje podarili 8.000 €

Danes so študentje Univerze v Ljubljani predali ček za 8.000 EUR Kliničnemu oddelku za otroško, mladostniško in razvojno nevrologijo Pediatrične klinike v Ljubljani. Ta zbira denar za nakup ultrazvočnega aparata za ugotavljanje in spremljanje strukturnih sprememb v možganih pri novorojenčkih in dojenčkih. Študentje so denar zbrali z dobrodelnim tednom, v katerem so decembra lani po fakultetah ustvarjali praznično in dobrodelno vzdušje.

Med 15. in 18. decembrom 2008 je na kar 7 fakultetah Univerze v Ljubljani potekal študentski dobrodelni teden. Ponekod že tradicionalna prireditev, je tudi letos privabila lepo število študentov, profesorjev in zaposlenih na fakultetah, ki so z nakupom prispevali denar za pomoč Pediatrični kliniki v Ljubljani. Študentje PF, FDV, FMF, FE, RI, MF in EF so tako v prazničnem času na stojnicah pred in na fakultetah prodajali domače pecivo in tople napitke, del peciva pa so prispevale tudi slaščičarne in pekarne. Vse delo je bilo opravljeno prostovoljno in je po besedah študentov pomagalo pričarati praznično vzdušje na fakultete ter še dodatno spodbuditi dobrodelnost.

Študentje so na stojnicah zbirali tudi oblačila in igrače, ki so jih že predali različnim dobrodelnim ustanovam in varnim hišam v Osrednjeslovenski regiji.
Teden je sklenila dobrodelna prireditev, ki je še dodatno povečala končni izkupiček, saj so se vsi nastopajoči (Pushlusctae, PAZ Vinko Vodopivec, Impro liga, Vanči ®orž, Ana Rotar) odpovedali vsakršnemu honorarju.

Včeraj so študentje  Kliničnemu oddelku za otroško, mladostniško in razvojno nevrologijo Pediatrične klinike v Ljubljani predali zbrani denar – 8.000 EUR, ki bo vsaj delno pripomogel k nakupu nujno potrebnega ultrazvočnega aparata za ugotavljanje in spremljanje strukturnih sprememb v možganih pri novorojenčkih in dojenčkih, ki sicer stane kar 95.000 EUR.

"Zelo nas veseli, da nas študentje vedno podprejo, saj sodelujemo že drugo leto. Ustanova za otroškov nevrologijo je bila tudi s prejšnjo akcijo uspešna, saj smo v manj kot enem letu zbrali za aparat za senzorično elektroencefalografijo (SEG) v vrednosti 42.000 evrov. S to pomočjo in pomočjo drugih donatorjev upamo, da bodo sredstva za ultrazvok za spremljanje in ugotoavljanje strukturnih sprememb v možganih novorojenčkov zbrana do konca leta, če se pridružijo še drugi donatorji," je dejal prof. dr. David Neubauer, dr. med. svetnik, predsednik Ustanove za otroško nevrologijo.

Študentje s svojim zgledom pozivajo vse ljudi odprtih rok in srca, da po svojih močeh pripomorejo reševati stisko bližnjega, tudi v kriznem obdobju, ki je zajelo prav vse, sami pa obljubljajo, da bodo ponovne akcije pripravljali tudi v prihodnje in se tako trudili pomagati pomoči potrebnim ter širiti duh dobrodelnosti v akademskem okolju.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.