Študentje ogorčeni nad izjavo Pahorja

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) je ogorčena nad napovedjo predsednika vlade Boruta Pahorja o napovedanih spremembah na področju zakona o socialnih prispevkih. Nerazumljivo jim je namreč omejevanje zgornje višine zavarovalne osnove za pokojninsko in zdravstveno varstvo ter namera sprememb sedanjega prispevka za zaposlovanje in socialno varstvo, za katerega se ne navaja novega davčnega vira, iz katerega bi se ta izpad pokril.

Pri tem ŠOS opaža namero zniževanja davčnega bremena na način, ki znižuje funkcijo prerazporejanja bogastva v Sloveniji. Ta je temeljila na dejstvu, da premožnejši prispevajo več. S tem se po mnenju ŠOS ukinja uveljavljeni sistem solidarnosti, ki je pogoj za normalno delovanje mlade države. Zaskrbljujoče je tudi dejstvo, da tak poseg pomeni 235 milijonski izpad prihodkov, kar nakazuje na pomemben delež sredstev, ki se jih preko tega sistema prerazporedi v slovenski družbi. Še bolj nerazumljiva pa je vrednotna utemeljitev, saj se za tak korak odloča vlada, ki naj bi delovala na vrednotah socialne solidarnosti.

Predsednica ŠOS Katja Šoba: »Študentska organizacija Slovenije zato sprašuje vlado, na kakšen način opredeljuje svoje poslanstvo leve vlade in zaupanja volivcev na zadnjih volitvah, saj vzorci predlaganih korakov nakazujejo še rigoroznejše nadaljevanje že zavrnjene politike.«Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

AntiValentinovo

Podarjamo 2 vstopnici za koncert AntiValentinovo v Cvetličarni in album Eda Maajke "Put u plus"! Spodaj izpolnite svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kaj pravi Vojko V, ko mu v trgovini natehtajo 16dg mortadele namesto 15dg?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Mando Diao

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Mando Diao v Cvetličarni! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Iz katere države izvira band Mando Diao?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Halloween ft. Prezioso & Marvin

Podarjamo 3x1 vstopnico za Halloween v Cvetličarni, kjer boste obujali spomine z dvojcem Prezioso & Marvin. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki glasi: Navedi svoj najljubši komad dua Prezioso & Marvin.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Umek

Podarjamo 2 vstopnici za žur z Umekom, ki se bo 21.12. odvijal v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.