Študentje in ACTA

Študenti ne slovijo kot najbolj premožni sloj med vsemi prebivalci, zato je jasno, da jih vsak ukrep prizadene močneje kot tiste, ki so precej neodvisni od vpliva zunanjih razmer.

Sklenitev mednarodne pogodbe ACTA je zato imelo še toliko večji udarec po življenjskem standardu in denarnici povprečnega študenta, ki si zgolj želi, da bi uspešno diplomiral in se podal na samostojno pot premagovanja poklicnih ovir, ki mu jih zada izbrana stroka. Pri tem si nadvse želi dosegati cilje in se tako povzpeti do vsaj neke določene finančne preskrbljenosti, ki bi posledično pomenila tudi boljši izhodiščni položaj za ustvarjanje družine.

Vsebina ACTE je vsem znana, saj je med ljubitelji glasbe, programske opreme in podobnih tehnoloških stvari najbolj osovražena vsebina mednarodne pogodbe doslej. Strožji nadzor nad spletnimi pirati in nezakonitim downloadanjem bo nemalo preglavic povzročal slehernemu internetnemu uporabniku, ki si seveda ne želi, da se ga omejuje in nadzira vsak njegov korak. Študentje so tu zelo izpostavljeni kot kritična skupina, ki rednega dohodka še nima, a bi ga za minimalen življenjski standard in učne potrebščine zagotovo potrebovala. Ker nimajo denarja, si ne morejo privoščiti original softverjev in glasbe po takih cenah, ki jih določajo megalomanske in globalno razširjene glasbene založbe, ki celotnemu svetu monopolno diktirajo ceno glasbe, ki presega še sprejemljivo cena na tržišču.

Acta je bila plod lobiranja teh istih glasbenih založb, da se jim ustavi odtok prihodkov, ki bi jih drugače imeli, če se ne bi dogajalo nelegalno piratstvo in downloadanje datotek s pesmimi. Študentje pa so tisti, ki se pogosto odločajo za takšno pridobitev pesmi in vse programske opreme na splošno, saj lahko tako privarčujejo veliko denarja, ki ga lahko uporabijo v bolj plodovite namene, ki se jim lahko celo bolj obrestujejo. Izpostavljenost študentov je zato še toliko bolj pereč problem in ki postavlja mednarodno pogodbo ACTA pred dejstvo ali krši ustavne predpise ali ne in ali bo ratificirana v Državnem zboru ali ne. Študentje vedo, kaj bi bilo bolje za njih in prav tako to ve celotno prebivalstvo.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.