Študentje in ACTA

Študenti ne slovijo kot najbolj premožni sloj med vsemi prebivalci, zato je jasno, da jih vsak ukrep prizadene močneje kot tiste, ki so precej neodvisni od vpliva zunanjih razmer.

Sklenitev mednarodne pogodbe ACTA je zato imelo še toliko večji udarec po življenjskem standardu in denarnici povprečnega študenta, ki si zgolj želi, da bi uspešno diplomiral in se podal na samostojno pot premagovanja poklicnih ovir, ki mu jih zada izbrana stroka. Pri tem si nadvse želi dosegati cilje in se tako povzpeti do vsaj neke določene finančne preskrbljenosti, ki bi posledično pomenila tudi boljši izhodiščni položaj za ustvarjanje družine.

Vsebina ACTE je vsem znana, saj je med ljubitelji glasbe, programske opreme in podobnih tehnoloških stvari najbolj osovražena vsebina mednarodne pogodbe doslej. Strožji nadzor nad spletnimi pirati in nezakonitim downloadanjem bo nemalo preglavic povzročal slehernemu internetnemu uporabniku, ki si seveda ne želi, da se ga omejuje in nadzira vsak njegov korak. Študentje so tu zelo izpostavljeni kot kritična skupina, ki rednega dohodka še nima, a bi ga za minimalen življenjski standard in učne potrebščine zagotovo potrebovala. Ker nimajo denarja, si ne morejo privoščiti original softverjev in glasbe po takih cenah, ki jih določajo megalomanske in globalno razširjene glasbene založbe, ki celotnemu svetu monopolno diktirajo ceno glasbe, ki presega še sprejemljivo cena na tržišču.

Acta je bila plod lobiranja teh istih glasbenih založb, da se jim ustavi odtok prihodkov, ki bi jih drugače imeli, če se ne bi dogajalo nelegalno piratstvo in downloadanje datotek s pesmimi. Študentje pa so tisti, ki se pogosto odločajo za takšno pridobitev pesmi in vse programske opreme na splošno, saj lahko tako privarčujejo veliko denarja, ki ga lahko uporabijo v bolj plodovite namene, ki se jim lahko celo bolj obrestujejo. Izpostavljenost študentov je zato še toliko bolj pereč problem in ki postavlja mednarodno pogodbo ACTA pred dejstvo ali krši ustavne predpise ali ne in ali bo ratificirana v Državnem zboru ali ne. Študentje vedo, kaj bi bilo bolje za njih in prav tako to ve celotno prebivalstvo.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.