Študenti v boju proti AIDS-u

Klub študentov občine Celje (KŠOC) je včeraj, 1. decembra, na dan boja proti ADIS-u, z akcijo ozaveščanja v Celju opozarjal na nevarnosti, ki jih prinašajo spolno prenosljive bolezni.

Akcija ozaveščanja o nevarnostih okužbe z virusom HIV in bolezni AIDS je vsako leto 1. decembra razširjena po celem svetu. KŠOC pa je želel tudi letos del globalne akcije bojevanja proti spolno prenosljivim boleznim prenesti med mlade v Celju. To jim je uspelo uresničiti s t. i. letečimi promotorkami, ki so se v dopoldanskih urah gibale okrog celjskih fakultet in srednjih šol. V znak boja proti kugi 21. stoletja so delile rdeče pentlje in kondome, ki so jih mladi z veseljem vzeli. Akcijo ozaveščanja so nadaljevali na stojnici v Planetu Tuš in z obiskom City Centra, kjer je tematika zanimala tudi malce starejše občane.

Predsednica kluba, Ines Gabriel, je odziv javnosti na akcijo ob dnevu boja proti AIDS-u ocenila kot odlično. Še posebej je izpostavila pozitivno reakcijo mimoidočih ob direktnem pristopu letečih promotork in njihov interes za pogovor o tej pereči tematiki.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.