Študenti so darovali kri na študentskem krvodajalskem tednu Častim ½ litra

Študentska organizacija Slovenije, Študentska organizacija Univerze v Ljubljani, Študentska organizacija Univerze v Mariboru in Zveza Študentskih klubov Slovenije so prejšnji teden organizirale Študentski krvodajalski teden pod sloganom »Častim ½ litra!«. V tem tednu je kri darovalo več kot 500 študentov.

Krvodajalska akcija, ki so jo organizirale študentske organizacije in študentski klubi, je pokazala, da je med študenti že razvito zavedanje o pomembnosti posameznega življenja in čut za solidarnost do sočloveka. V tem tednu je tako kri darovalo 558 študentov krvodajalcev. Krvodajalske akcije se je v Ljubljani udeležilo 453, v Mariboru 80, v Celju in Trbovljah pa še 25 krvodajalcev.

V posameznih manjših krajih bodo študentske krvodajalske akcije potekale še naprej. V Izoli krvodajalsko akcijo organizira Študentska organizacija Univerze na Primorskem, študenti pa bodo lahko darovali kri v torek, 25. in v sredo, 26. oktobra 2011 v Centru za transfuzijsko dejavnost Splošne bolnišnice Izola.

Študentske organizacije se vsem študentom, ki so darovali kri, zahvaljujejo, saj so s svojim plemenitim dejanjem pripomogli k povečanju zalog krvi v slovenskih bolnišnicah.

Naslednji vseslovenski Študentski krvodajalski teden »Častim ½ litra!« bo potekal predvidoma  aprila 2012.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

AntiValentinovo

Podarjamo 2 vstopnici za koncert AntiValentinovo v Cvetličarni in album Eda Maajke "Put u plus"! Spodaj izpolnite svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kaj pravi Vojko V, ko mu v trgovini natehtajo 16dg mortadele namesto 15dg?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Mando Diao

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Mando Diao v Cvetličarni! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Iz katere države izvira band Mando Diao?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Halloween ft. Prezioso & Marvin

Podarjamo 3x1 vstopnico za Halloween v Cvetličarni, kjer boste obujali spomine z dvojcem Prezioso & Marvin. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki glasi: Navedi svoj najljubši komad dua Prezioso & Marvin.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Umek

Podarjamo 2 vstopnici za žur z Umekom, ki se bo 21.12. odvijal v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.