Študenti so darovali kri na študentskem krvodajalskem tednu Častim ½ litra

Študentska organizacija Slovenije, Študentska organizacija Univerze v Ljubljani, Študentska organizacija Univerze v Mariboru in Zveza Študentskih klubov Slovenije so prejšnji teden organizirale Študentski krvodajalski teden pod sloganom »Častim ½ litra!«. V tem tednu je kri darovalo več kot 500 študentov.

Krvodajalska akcija, ki so jo organizirale študentske organizacije in študentski klubi, je pokazala, da je med študenti že razvito zavedanje o pomembnosti posameznega življenja in čut za solidarnost do sočloveka. V tem tednu je tako kri darovalo 558 študentov krvodajalcev. Krvodajalske akcije se je v Ljubljani udeležilo 453, v Mariboru 80, v Celju in Trbovljah pa še 25 krvodajalcev.

V posameznih manjših krajih bodo študentske krvodajalske akcije potekale še naprej. V Izoli krvodajalsko akcijo organizira Študentska organizacija Univerze na Primorskem, študenti pa bodo lahko darovali kri v torek, 25. in v sredo, 26. oktobra 2011 v Centru za transfuzijsko dejavnost Splošne bolnišnice Izola.

Študentske organizacije se vsem študentom, ki so darovali kri, zahvaljujejo, saj so s svojim plemenitim dejanjem pripomogli k povečanju zalog krvi v slovenskih bolnišnicah.

Naslednji vseslovenski Študentski krvodajalski teden »Častim ½ litra!« bo potekal predvidoma  aprila 2012.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.