Študenti protestno zapustili sejo Sveta Vlade RS

Študenti so danes protestno zapustili sejo Sveta Vlade RS za študentska vprašanja zaradi konceptualnega nestrinjanja glede ureditev študentskega dela.

Na današnji seji Sveta Vlade RS za študentska vprašanja je bila edina vsebinska točka predlog Zakona o malem delu (ZMD). Predstavniki Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) so sejo zapustili zaradi konceptualnega nestrinjanja glede ureditev študentskega dela. Katja Šoba, predsednica ŠOS je poudarila, da je potrebno celostno urediti položaj študentov in predlog zakona tega ne ureja. Ob tem je zahtevala sestanek s predsednikom Vlade RS Borutom Pahorjem in vsemi deležniki, ki jih študentsko delo kakorkoli zadeva ter napovedala študentske demonstracije.

Na današnji seji Sveta Vlade RS za študentska vprašanja so predstavniki študentov zahtevali ločeno obravnavo študentskega dela in celostno ureditev študentskih vprašanj. Do razhajanj je prišlo na konceptualni ravni glede ZMD, zaradi pomanjkanja ustreznih analiz in simulacij, kaj zakon prinaša v prihodnosti. Poleg tega argumenti, ki jih navaja Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve temeljijo na nerealnih podatkih, predlog v predstavljeni obliki pa pomeni prikrito ukinitev študentskega dela, elitizacijo visokega šolstva in ukinitev avtonomnega študentskega organiziranja.

Katja Šoba, predsednica ŠOS: »Študenti zahtevamo sestanek pri predsedniku Vlade RS Borutu Pahorju z vsemi deležniki, ki jih študentsko delo kakorkoli zadeva. ®elimo si ločeno obravnavo študentskega dela in celostno ureditev študentskih vprašanj. Sprememba imena zakona, ne prinaša nove vsebine, ampak je samo lepotni popravek. V kratkem bomo sami predstavili normativno ureditev študentskega dela, ki bo celostno urejala študentsko delo in z njim povezane probleme. V kolikor Vlada RS ne bo premogla dovolj posluha, smo študenti pripravljeni iti tudi na uliceKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.