Študenti pozor!

Na strani neplacniki.info lahko preverite, katera podjetja s plačilom študentskih del zamujajo več kot 60 dni in se jim na tak način izognete pri iskanju nove zaposlitve.

Na študentskih servisih so v preteklosti podjetja, ki so s plačevanjem študentskega dela zamujali več mesecev, sankcionirali na različne načine – niso več objavljali oglasov za delo, prenehali so izdajati študentske napotnice, prekinili so sodelovanje in podobno. Ker pa je v zadnjem času med podjetji vse več neplačnikov, so se študentski servisi odločili, da študente kar predčasno posvarijo pred tistimi podjetji, ki pogosto zamujajo s plačili ali pa dela mladih sploh ne plačajo. Ustanovili so spletno stran neplacniki.info, na kateri objavljajo seznam vseh podjetij, ki s plačilom študentskega dela zamujajo več kot 60 dni.

In kako se podjetje lahko znajde na tem seznamu? Za uvrstitev na seznam mora od agencije oziroma od študentskega servisa dobiti najprej najmanj tri pisne opomine, od tega enega priporočeno, pred tožbo. Trenutno je na črnem seznamu več kot 250 podjetij, ki predstavljajo črni madež za študentsko delo. Na seznamu prevladujejo predvsem mala podjetja in razna društva, najdemo pa lahko tudi kakšno večjo podjetje.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.