Sting navdušil polno dvorano v Stožicah

Sting, biv¹i frontman skupine The Police, velik umetnik in mojster balad, je tokrat predstavil album Symhonicities tudi slovenskemu obèinstvu, skupaj s spremljevalno simfonièno zasedbo pod taktirko dirigentke Sarah Hicks in Orkestrom slovenske filharmonije.

Koncert se je prièel z  nekajminutno zamudo, vendar èe ga primerjamo z veèino ostalih glasbenikov, bi lahko rekli, da zamude ni bilo obèutiti. Pozdravil nas je s prvo skladbo  Every Little Thing She Does Is Magic, nadaljeval z If I Ever Lose My Faith In You, Englishman In New York, Roxanne, Straight To My Heart,… ter navduševal skoraj eno uro z najljubšimi hiti skupine The Police ter hiti njegove solo kariere.

V drugem delu je Sting vzpostavil  še boljši stik z obèinstvom. Vzdušje se je stopnjevalo, kljub slabemu ozvoèenju, ki je na momente zelo zmotilo, saj hrešèanje in odmevanje ne sodita na koncert, nikakor pa ne na koncert tako priznanega glasbenega umetnika. Publiko v partnerju in na tribunah je na noge spravil s skladbo Every breath you take. Po dveurnem poslušanju èudovite izvedbe njegovih uspešnic, je obèinstvu uspelo priklicati Stinga ponovno na oder še dvakrat. V dodatkih  je Sting postregel še s preostalimi hiti, kot so Desert Rose, She’s Too Good For Me, Fragile in Message In A Bottle.

Po zakljuèku koncerta smo ob izstopu iz dvorane delili mnjenja, kjer so bili vsi navdušeni nad Stingom in novimi izvedbami njegovih starih uspešnic, vendar pa je celotno sliko kazil sam spomin na slabo ozvoèenje. Ob tem se je smiselno vprašati ali je primerno vabiti tako priznana in profesionalna imena v dvorano Sto¾ice, za katero vemo, da ni akustièna in posledièno v takem stanju neprimerna za izvedbo takšnih velikih glasbenih dogodkov.

Kakorkoli, Sting nas je oèaral in hvala za tako lep veèer.

 
Tekst: Metka AvsecKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.