Srbska pita s kislim zeljem

Pita, ki jo lahko jemo hladno ali toplo

Potrebujemo:

Pol kg vlečenega testa, 1 kg kislega zelja, 5 žlic olja, 1 čebula, žlica sladke paprike, sol, poper.

Priprava:

Zelje splaknemo s toplo vodo in ga odcedimo, čebulo sesekljamo in spražimo na 3 žlicah olja. Dodamo odcejeno kislo zelje in sladko papriko in pražimo ter mešamo nekaj minut, prilijemo 1 dl vode in kuhamo še 15 minut, da se zelje zmehča in voda izhlapi. Nazadnje zelje po okusu solimo in popopramo.

Na dobro naoljen pekač položimo 2 plasti testa in jih dobro namažemo z oljem, na testo damo plast zelja in znova prekrijemo plast testa. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vseh sestavin, na vrhu pa naj bo plast testa, ki jo poškropimo z oljem. Pekač postavimo v ogreto pečico, 200 stopinj C in pečemo eno uro. Ko je pita pečena, jo poškropimo z vodo in za nekaj minut pokrijemo s prtičem, da se zmehča. To pito lahko jemo hladno ali toplo.

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.