Spomin na diskoteko Turist

V soboto, 22. 1, se je v večernih urah, v Festivalni dvorani prestolnice, odvijala prireditev v spomin na diskoteko Turist, ki je v 80 letih bila vrhunsko prizorišče za mlade.

Vrhunska je bila tudi prireditev, ki je pod vodstvom Andreja Koklja zasijala v mladostnem duhu. Poleg oboževalcev Turista, so prireditev obiskali tudi znani ljudje iz vseh področij umetnosti in kulture. Osrednji del prireditve je bila modna revija mladih oblikovalcev, ki so svoje kolekcije na temo 80 let predstavili na modni reviji XFashionX. Za nas, ki smo si revijo lahko ogledali iz bližine, je ta presegla vsa pričakovanja, saj se je slovenski talent za ustvarjanje umetnosti znova pokazal v prefinjenih kreacijah Janje Videc in »futurističnem« pogledu na svet oblikovalca Matjaža Komela. Anže Kavčič, David Hočevar, Klavdija Jeršinovec, ter duo Mohorko & Rutar pa so nas v 80a odpeljali s svojimi barvitimi kreacijami. Takih prireditev, ki bi spodbujale razvoj slovenskih umetnikov, pri nas primanjkuje in zelo smo veseli, da smo bili deležni ene izmed prvih, kot pravijo govorice v zakulisju, od mnogih, ki so v planu. Komaj čakamo!
 
Tekst: Mury Krasnik
Foto: Gregor KervinaKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.