Spomin na diskoteko Turist

V soboto, 22. 1, se je v večernih urah, v Festivalni dvorani prestolnice, odvijala prireditev v spomin na diskoteko Turist, ki je v 80 letih bila vrhunsko prizorišče za mlade.

Vrhunska je bila tudi prireditev, ki je pod vodstvom Andreja Koklja zasijala v mladostnem duhu. Poleg oboževalcev Turista, so prireditev obiskali tudi znani ljudje iz vseh področij umetnosti in kulture. Osrednji del prireditve je bila modna revija mladih oblikovalcev, ki so svoje kolekcije na temo 80 let predstavili na modni reviji XFashionX. Za nas, ki smo si revijo lahko ogledali iz bližine, je ta presegla vsa pričakovanja, saj se je slovenski talent za ustvarjanje umetnosti znova pokazal v prefinjenih kreacijah Janje Videc in »futurističnem« pogledu na svet oblikovalca Matjaža Komela. Anže Kavčič, David Hočevar, Klavdija Jeršinovec, ter duo Mohorko & Rutar pa so nas v 80a odpeljali s svojimi barvitimi kreacijami. Takih prireditev, ki bi spodbujale razvoj slovenskih umetnikov, pri nas primanjkuje in zelo smo veseli, da smo bili deležni ene izmed prvih, kot pravijo govorice v zakulisju, od mnogih, ki so v planu. Komaj čakamo!
 
Tekst: Mury Krasnik
Foto: Gregor KervinaKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.