SOFiranje po študentsko

Zakaj morate naslednje leto nujno na SOF?

Prejšnji teden je Študentarija obiskala SOF 2009, ki je potekal v delno sončnem Bernardinu. Vse skupaj se je začelo, ko smo vsi evforični prispeli pred hotel in takoj začeli uživati v malih ponudbah, ki so jih predstavljali sponzorji in pokrovitelji 18. Slovenskega oglaševalskega festivala.

Moram pohvaliti organizacijo celotnega festivala. Osebje in organizacija, ponudba in predavanja si zaslužijo čisto petico. Vsebine so bile poučne, predavatelji večinoma zanimivi in vse je potekalo kot je moralo. ®al pa so bila predavanja slabo obiskana. Razlog bi lahko bil v utrujenosti udeležencev, saj je bila vsak večer zabava. Vsakič drugačna in vsakič boljša. In očitno obiskovalci SOFa pridejo vsakoletno v Bernardin zaradi žurov in druženja. In pa seveda predstavniki agencij in tekmovalcev, ki čakajo na slovesno podelitev in potrditev njihovih letnih uspehov.

Tridnevni festival pa nam dejansko nudi ogromno. Za tiste, ki dogajanja med letom ne spremljajo tako zelo podrobno je odličen vir informacij, kaj in kdaj je kdo naredil. In kaj to pravzaprav pomeni. Poleg informacij se človek lahko sreča z znanimi in neznanimi ljudmi, saj so bili vsi udeleženci SOFa zelo odprti in pripravljeni na dialoge in mreženje. In to vse skupaj postane še toliko lažje ob kozarčku ali dveh.

Med predavanji je potrebno izpostaviti otvoritveno predavanje Študentske sekcije Društva za marketing, ki je na izredno humoren način z Oglaševalsko letino predstavila kaj laiki in strokovnjaki mislijo o oglasih preteklega leta.

Aljoša Bagola je bil očitno maskota letošnjega SOFa, saj je nastopil kot član žirije, voditelj okrogle mize in sogovornik Ora Ita, ki ga je Pristop kot veliko designersko zvezdo pomagal pripeljati v Slovenijo. Pa vendar si je vedno zabavna Bernarda Jaklin dovolila ga označiti za navadnega luftarja (Bagolo, ne Ora Ita).

Dejansko sem dobila vtis, da slušatelji veliko raje obiskujejo okrogle mize, kot klasična predavanja. Namreč na okroglih mizah so voditelji, ki znajo spodbujati debate. To sta definitivno dokazala Aljoša Bagola in Peter Frankl. Slednji je že mojster in z svojimi humornimi vložki ni nikoli vsiljiv, Bagola pa se še mora naučiti, da ne sme skakati v besedo.

In zakaj bi SOF lahko bil primeren za študente? Verjemite mi, čeprav izgleda, da je sam sebi namen, vam ponuja ogromno možnosti. Če se odločite delovati v oglaševalskih vodah, ali pa ste samo gledalec, si na takšnem festivalu lahko pridobite ogromno znanja, izkušenj, poznanstev in splošne razgledanosti. Poleg tega pa zraven uživate.

In ker SOF ni samo izobraževalni in zabavni, ne smem pozabiti na tekmovalni del, ki je pomemben del vsakoletnega SOFa. Agencija leta je postala Publicis, za najbolj duhovit oglas je bila nagrajenaga Zavarovalnica Triglav za »Pametno je imeti dobro zavarovan avto«, kot inovativna oblika oglaševanja pa je nagrado dobil Pristop z oglasom Ministrstva za obrambo s svojo plezalno steno.

Letos je bilo prijavljenih 609 del, SOF pa je v treh dneh obiskalo več kot 850 udeležencev. Čestitamo tako za izvedbo, kot za 18. rojstni dan!Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.