SOF 2017: Manj reklam, več oglasov!

Slovenski oglaševalski festival (SOF) med 6. in 7. aprilom ponovno vabi tržno-komunikacijsko in širšo marketinško stroko v Kempinski Palace Portorož.

Zadnji oglaševalski trendi so narekovali spremembe in novosti v tekmovalnem programu in vplivali na vsebino programskega dela festivala, ki bo z nosilno temo »Človeški faktor v oglaševanju« udeležencem prinesel nov pogled na stroko. Žirija 26. SOF-a, ki ji bo predsedoval Gal Erbežnik, svetovalec za kreativno odličnost pri Zavodu za besede in misli, je znana, prav tako pa tudi prvi govorci. Svoja najboljša dela lahko prijavite do 9. marca 2017.

Kot je povedala Mija Gačnik Krpič, predsednica 26. SOF-a ter direktorica poslovnega razvoja pri agenciji Futura DDB, je oglaševanje še pred leti veljalo za prestižno stroko in v nekaterih primerih celo del popularne kulture, danes pa je postavljeno pred neštete izzive. Še tako dobra ideja se lahko zalomi na neštetih točkah, če se ne zavedamo, kako pomemben je človeški faktor v večplastnem oglaševalskem procesu. Letošnji SOF bo usmerjen v samoizpraševanje in razumevanje vlog posameznikov s ciljem, da stroki dvignemo ugled in ji damo pomen, ki si ga zasluži.

Novosti tekmovalnega programa

Sistem za prijavo del je odprt. Prijaviteljem je namenjenih 13 posodobljenih tekmovalnih skupin.

Bistvena sprememba letošnjega tekmovalnega programa je širitev skupine Družbeno dobro na dve kategoriji, Družbeno dobro neprofitnih, nevladnih in vladnih organizacij ter Družbeno dobro podjetij ali njihovih blagovnih znamk. Kategoriji sta letos ločeni zaradi kontekstualnih razlik in prizme ocenjevanja, velika nagrada za družbeno dobro pa bo še vedno namenjena samo enemu delu.

Širjenje komunikacijskih kanalov in oblik oznamčenih vsebin je prineslo spremembo tudi skupini Radijski oglasi. Ta se odslej imenuje Radijsko komuniciranje in omogoča prijavo v dve kategoriji, Radijski oglasi in Druge oblike oznamčenega radijskega komuniciranja, ki je odprta za nove sodobne in drugačne oblike oznamčenih aktivnosti, ki nastajajo znotraj radijskih postaj ali v sodelovanju z njimi.

V skupini Digitalno komuniciranje pa sta zaradi trendov in tehnološkega razvoja doslej ločeni kategoriji Spletna mesta in Aplikacije, združeni v enotno kategorijo Spletna mesta in aplikacije.

Na čelu žirije 26. SOF-a Gal Erbežnik

Tako za osvežitev tekmovalnega programa kot tudi imenovanje žirije je poskrbel Svet tekmovalnega programa SOF, ki ga vodi predsednica Tanja Mezga, direktorica projektov pri agenciji Gigodesign.

Devetčlanski žiriji, ki bo nagradila najboljša dela slovenske oglaševalske industrije, bo predsedoval Gal Erbežnik, svetovalec za kreativno odličnost pri Zavodu za besede in misli z več kot 20-letnimi izkušnjami v oglaševanju. Zasedbo žirije 26. SOF sestavljajo še: Gregor Ahman, konceptualni/umetniški direktor pri Havas Vienna, Miha Bevc, kreativni direktor in partner pri BPCS, Vasilije Ćorluka, izvršni kreativni direktor pri Publics One Macedonia, Matija Kocbek, vodja oblikovanja in inovacij pri agenciji Pristop, Tine Lugarič, kreativni direktor pri agenciji Luna \TBWA, Katja Petrin Dornik, kreativna direktorica pri agenciji Grey, Matej Praprotnik, pomočnik direktorja za strateška vprašanja pri Radio Slovenija in Peter Šepetavc, vodja marketinga pri podjetju Mediately. Pri ocenjevanju v ožji izbor uvrščenih prijavljenih del v skupini Celostne komunikacijske akcije pa se bodo žiriji pridružili še trije dodatni člani, ki jih je imenovalo Slovensko združenje oglaševalcev pri SOZ: Anja Jurca, manager oddelka za komunikacije pri trgovini Hofer, Andrej Krajner, direktor komuniciranja pri NLB in Matevž Šmalc, vodja za upravljanje z blagovnimi znamkami pri družbi Si-mobil.

Pester in bogat dvodnevni program

Tudi letos bo obiskovalcem SOF-a novega optimizma in navdiha vlival širok nabor domačih in mednarodnih govorcev. Veliki oder bo gostil zvezde kot so Gregory Roekens, ki se pri Grey Europe ukvarja z razvojem tehnologij, ki izboljšujejo uporabniško izkušnjo. Dieter de Ridder, izvršni kreativni direktor pri AIR Brussels bo na podlagi svojih 20-letnih izkušenj udeležence vodil skozi praktične nasvete za boljše kreativne rezultate. Trike industrije bo iz svojega kreativnega rokava stresel tudi Harjot Singh, strateški direktor McCann Worldgroup Evropa, ki je delal za nekatere izmed najbolj znanih blagovnih znamk in agencij po vsem svetu. Na oder bodo stopili tudi Luka Bajs, starejši tekstopisec, Grey Ljubljana, dr. Roman Berčon, filozof, direktor oglaševalske agencije Votan komunikacije in član nove sestave Oglaševalskega razsodišča, Žiga Drofenik, upravljalec avtorskih pravic, IMC MP d.o.o., Universal Music Publishing, Cene Grčar, odvetnik, Pro Plus in podpredsednik nove sestave Oglaševalskega razsodišča, Ivona Janjić, direktorica maloprodaje, Agrokor Group, mag. Tomato Košir, oblikovalec vidnih sporočil, dr. Marko Milosavljević, izredni profesor, Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani, izr. prof. dr. Andraž Teršek, univerzitetni učitelj, Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem v Kopru, Peter Zabret, tekstopisec, Pristop, Gregor Žakelj, ustanovitelj in umetniški direktor, VBG in številni drugi.

Osrednji in najpomembnejši dogodek slovenske komunikacijske stroke, bo potekal 6. in 7. aprila 2017, v hotelu Kempinski Palace Portorož.

Več: www.sof.si

Spletna prijava: https://engine.sof.siKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.