Soča Reggae Riversplash 2008

Za glavni oder 8. Soča reggae riversplash dokončno potrjena nastopa še dveh atraktivnih skupin: Easy star all-stars in New York ska-jazz ensemble!

Spisku dokončno potrjenih nastopov na letošnjem Riversplashu v Tolminu sta se pridružili še dve renomirani skupini iz ZDA, prva je EASY STAR ALL-STARS, ki so se na vrh moderne reggae scene povzpeli z odlično »obdelavo« albuma kultnih Pink Floydov »Dark Side Of The Moon«, poimenovano »DUB SIDE OF THE MOON« (2003, Easy Star Records),  2006 pa so skupaj s priznanimi gosti kot so: Israel Vibration, Horace Andy, The Meditations, Morgan Heritage…) ponovno navdušili z albumom »RADIODREAD« – reggae verzijo celotnega albuma »OK Computer« skupine Radiohead! Skupino NEW YORK SKA-JAZZ ENSEMBLE verjetno ni potrebno posebej predstavljati, saj so že stari znanci slovenske klubske scene, tokrat pa prvič tudi na glavnem odru Riversplasha!!! Kot vsa pretekla leta pa bo organizator tudi tokrat promoviral nekaj novega, še neznanega in povsem drugačnega reggaeja –  zatorej ne prezrite nastop skupin AFRODIZIA iz Brazilije ter – LEONES NEGROS iz Mehike!!!     

Festival SOČA REGGAE RIVERSPLASH 2008 bo potekal v idiličnem ambientu na sotočju Tolminke in Soče, od torka, 15. julija pa vse do noči iz sobote, 19. julija, na nedeljo, 20. julija 2008.

Pred tem sta bila dokončno potrjena tudi nastopa jamajškega zvezdnika MICHAEL ROSE-a & DubLine (Velika Britanija), ki je zaslovel kot vokalist Black Uhuru ter trenutno največje reggae zvezde ALBOROSIE-ja! Med ostalimi izvajalci, ki so že predhodno potrdili svoj nastop na Riversplashu 2008 velja še posebej izpostaviti legendarno skupino MISTY IN ROOTS iz Velike Britanije, ki so v Sloveniji nazadnje nastopili daljnega leta 2000. Skupina MIDNITE iz Deviških otokov z nadvse nadvse svojstvenim stilom roots reggae-ja se na koncertnih odrih v Evropi pojavlja zelo poredko, zagotovo pa bodo obiskovalci lahko uživali tudi ob: KING SHILOH SOUND SYSTEM (Nizozemska), OMAR PERRY & Homegrown Band (Jamajka/Francija), MOONRAISERS (Švica),  PRINCE ALLA (Jamajka) & NAJAVIBES (Švica), ASHER SELECTOR (Švica), HORNSMAN KOYOTE (Srbija) in SOPOT (Bosna in Hercegovina), ST!LLNESS (Hrvaška), med domačimi skupinami pa je do sedaj potrjen nastop  »dub ekipe« DUBZILLA iz Novega mesta ter ska skupine SELL OUT iz Kočevja. Program še ni dokončno zaključen, čakamo še na potrditve nekaterih nastopajočih za oba odra, o vsem v zvezi s festivalom, vključno s programom, pa vas bomo sproti obveščali.

Ker si prizadevamo, da bi bili vsako leto boljši, bomo na festivalu predstavili kar nekaj novosti. Prva in najbolj očitna bo dodatni oder na sotočju ob reki Tolminki, na katerem bodo poleg vrhunskih, že uveljavljenih DJ-jev in MC-jev nastopale tudi manjše, še neuveljavljene domače in tuje skupine. Na tem odru in v njegovi neposredni bližini pa se bodo preko dneva odvijale tudi različne predstave in delavnice.

Ob reki Soči, kjer je bil t.i. »sound system« oder  lociran na vseh dosedanjih festivalih, bodo letos več dni skupaj, oziroma verjetno kar na celotnem festivalu, na svojem lastnem ozvočenju oz. »sound systemu« gostovali kultni KING SHILOH SOUND SYSTEM iz Nizozemske. Prav oni bodo v torek, 15. julija 2008 tudi otvorili letošnji Riversplash festival, ki se bo tokrat odvijal že osmič zapored.

Druga pomembna novost, ki jo prinaša 8. Riversplash je, da bo glavni oder letos prvič obratoval en dan več, torej skupno kar štiri dni. Od srede, 16.7. do vključno sobote, 19.7.2008, bodo na glavnem odru vsak dan nastopile tri že uveljavljene in priznane skupine!

Na festivalu bomo letos še posebej poskrbeli tudi za kvalitetno in pestro, obenem pa tudi “vsakemu žepu dostopno” gostinsko ponudbo ter dali še večji poudarek na primerno, kvalitetno usposobljeno, vendar obiskovalcem čimbolj prijazno varnostno službo. Precej več povdarka bo dano tudi na čimbolj pestre obfestivalske dejavnosti, številne tematske delavnice, športne igre, videoprojekcije in druge aktivnosti, za katere zagotavljamo, da bodo vsaj tako zanimive in pestre, kot so bile na Riversplashu že pred leti, po možnosti pa še precej bolj.

Od torka, 15. in vse do noči iz sobote, 19. julija, na nedeljo, 20. julija 2008, se boste lahko na sotočju Tolminke in Soče v maniri reggae kulture resnično naužili tako kvalitetne glasbe kot tudi sproščenega festivalskega življenja, kakršnega ni moč najti nikjer drugje, kot na Riversplashu v Tolminu!

CENE VSTOPNIC IN PREDPRODAJA:

Vstopnice si lahko do 11.5.2008 po ceni  50 € 
(+ stroški poštnine, plačilo ob povzetju) zagotovite na spletni strani:

www.vinylmaniarecords.si

ter na običajnih predprodajnih mestih po vsej Sloveniji:
Ajdovščina: Glasbena Hiša: Brežice, Krško, Sevnica: Punkt; Cerkno: Pr’ Gabrijelu; Koper: Natural Mystic; Kranj: Salon Likar; Ljubljana: Jazz & Blues ploščarna, Hard Rock Shop, Piercing Cult; Maribor: Kulturni center Pekarna;
Nova Gorica: Zoso, Rock’nRoll; Postojna: Media M; Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Slovenj Gradec: Koroški študentski servisi;
Tolmin: Superiæka Reggae Bar…in Petrol, Big Bang, TIC, Kompas, Globtour, Telekom trgovine, Info-Citypark, blagajna Hale Tivoli, Modri študentski servis, E-študentski servisi in ostala prodajna mesta Eventima (www.eventim.si www.vstopnice.com ).

Telefonska naročila: 01/600 10 40; 031/349 000

Cena 5-dnevne vstopnice od 12. maju do vključno 14.7.2008 bo 60 €.
Cena 5-dnevne vstopnice na dan pričetka festivala bo 70 €.

SPLOŠNE INFORMACIJE: riversplash@vinylmaniarecords.si
INFORMACIJE O STOJNICAH: stands@vinylmaniarecords.si
PRESS: press@vinylmaniarecords.si

TURISTIČNE INFORMACIJE:
LTO SOTOČJE, Petra Skalarja 4, Tolmin, Slovenija
Tel.: +386 5 380 04 80; e-mail: info@lto-sotocje-tolmin.si

Z avtom: Ljubljana-Logatec-Idrija-Most na Soči-Tolmin ali Ljubljana-Razdrto-Nova Gorica-Tolmin; iz Italije: avtocesta A4: Venezia-Gorizia/Trieste-Nova Gorica-Tolmin
Z vlakom: železniška postaja Most na Soči, organiziran avtobusni prevoz do prizorišča ali taxi (+386 51 330 440)
Najbližja letališča: Ljubljana-Brnik, Trst, Benetke, Gradec, Salzburg, Pula, Zagreb, Dunaj….

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.