Soča Reggae Riversplah vabi

Še mesec dni nas loči od največjega slovenska reggae festivala, ki se bo letos ponovno odvijal v idiličnem ambientu na sotočju Tolminke in Soče.

Letošnji program festivala Soča Reggae Riversplah, ki bo trajal od 15. do vključno 19. julija, zaznamujejo nastopi velikih zvezd kot so Michael Rose, Misty In Roots, Alborosie ter drugih, seveda pa ne bodo manjkali tudi drugi tako znani kot manj znani izvajalci reggaeja. Vse pa zaznamuje kakovostna glasba in dobre vibracije. Gotovo je pomembno dejstvo, da letos v bogati mednarodni paleti izvajalcev mnogi prihajajo iz zibelke reggaeja, Jamajke. Ker si organizator prizadeva, da bi bili vsako leto boljši, bodo na festivalu predstavili kar nekaj novosti. Prva in najbolj očitna bo dodatni oder na sotočju ob reki Tolminki, na katerem bodo poleg vrhunskih, že uveljavljenih DJ-jev in MC-jev nastopale tudi manjše, še neuveljavljene domače in tuje skupine.

Organizator zagotavlja, da bo poskrbel za bolj pestre obfestivalske dejavnosti, številne tematske delavnice, športne igre in druge aktivnosti. Poskrbeli bodo tudi za kvalitetno in pestro, obenem pa tudi “vsakemu žepu dostopno” gostinsko ponudbo ter dati še večji poudarek na primerno in kvalitetno usposobljeno, vendar obiskovalcem prijazno varnostno službo.

V vsakem primeru pa se morajo obiskovalci različnih festivalov zavedati, da je nujno potrebno vse vrednejše predmete ter osebne dokumente hraniti ves čas pri sebi, lahko pa jih pustijo v varstvo organizatorju festivala, vsekakor pa obiskovalcem festivala organizatorji priporočajo, da predmete z vrednostjo  (fotoaparati, kamere, mobilni telefoni …) in osebne dokumente ne puščajo v šotorih!

Letošnji bo nekaj posebnega
Letošnji Soča Reggae Riversplah festival bo tako nekaj posebnega, drugačnega, pa tudi časovno je postavljen v obdobje, ko v Sloveniji oz. njeni neposredni bližini ni drugih večjih “open air” festivalov.  Ekipa festivala bo letos še posebej skrbela, da vam bo na njem še bolj prijetno, da se boste lahko v maniri reggae kulture resnično naužili kvalitetne glasbe in sproščenega festivalskega življenja, ki je v slovenskem (in širšem evropskem) prostoru specifičen predvsem za Soča Reggae Riversplah. Tako vse ljubitelje reggae glasbe in tiste, ki se znajo zliti z zvoki te kulture vabijo, da si pravočasno priskrbijo cenejše vstopnice za to aktivno počitniško rajsko doživetje na sotočju Soče in Tolminke, saj, kot so znali povedati mnogi reggae glasbeniki, ki so nastopili na tej lokaciji – plaža na Sotočju spominja na plaže na Jamajki!

Spremembe na podlagi izkušenj iz prejšnjih let
Organizator se bo po svojih najboljših močeh potrudil vzpostaviti obiskovalcem prijazno logistiko in bo upošteval pripombe preteklega leta. Tako bo parkirni prostor za obiskovalce celotnega festivala – ti imajo več osebne prtljage kot enodnevni obiskovalci – letos čim bližje samemu prizorišču, kar pomeni na travnatih parcelah tik nad prizoriščem, neposredno ob asfaltni poti iz Tolmina. Enodnevni obiskovalci pa bodo lahko parkirali na nekoliko bolj oddaljenih parkirnih mestih, kjer je bil lani parkirni prostor za večdnevne obiskovalce.

Znotraj prizorišča, kjer se odvijajo koncerti, bo zaradi večjega števila udeležencev in obiskovalcev festivala omogočeno kampiranje le osebju organizatorja festivala, nastopajočim in lastnikom stojnic. Kamping za obiskovalce bo na površinah v neposredni bližini prizorišča tako kot prejšnja leta.

Med dodatne aktivnosti, ki bodo res močno zastopane, sodijo športne igre, stojnice z bogato ponudbo, likovne in druge delavnice za otroke, tolkalske delavnice, poletne igre, bruhanje ognja, žonglerske in slikarske delavnice, različne razstave, na voljo pa bo tudi izposoja kanujev in kajakov. Na videoprojekciji bi boste lahko ogledali filme in koncertne posnetke.

Vnos pijače
Obiskovalci festivala v kamping lahko vnašajo tako hrano kot tudi brezalkoholne in alkoholne pijače, vendar nikakor ne steklovino, temveč le v plastični embalaži, tetrapaku ali v pločevinkah. Na prizorišče koncertov pa vnos alkoholnih pijač ni dovoljen.

Nastopajoči
Na glavnem odru bodo v sredo, 16. junija nastopili Midnite iz Deviških otokov, Moonraisers iz Švice, New York Ska-jazz Ensemble iz ZDA, iz Slovenije pa Bro. V četrtek bodo nastopali Alborosie iz Italije in Shang Yeng Clan z Jamajke, Omar perry in Homegrown band z Jamajke in Francije, Alborosie iz Italije, Prince Alla z Jamajke ter Najavibes band iz Švice. V petek, 18. julija bodo nastopili Michael Rose z Jamajke in Dubline iz Velike Britanije, B.R. Stylers iz Italije, St!llness iz Hrvaške in Afrodizia iz Brazilije. V soboto pa bodo glavni oder zasedli Leones negros iz Mehike, Misty in Roots iz Velike Britanije ter Train to roots s Sardinije.

Na Beach stageu bodo prvi dan festivala nastopili Dubzilla, Sell out, Ohoroho, Dr. Bancho & Sensi in Free form dub iz Slovenije. V četrtek bodo nastopili Sopot in Unaffected iz Bosne in Hercegovine ter King Shango iz Hrvaške. V petek bodo nastopili Revolution sound feat. Shaka root, Paoleeno & Bujumannu s Sardinije, iz Afrike pa prihaja Dj baba-k & King B-fina. Soboto bodo plažo zasedli Najavibes band feat. Raldo asher iz Švice, Donovan Levy iz Francije, Asher selector, Mr. Romix & Heartical inity iz Švica, Rootz selecta iz Čile ter Hornsman Koyote iz Srbije.

Kako do prizorišča
Z avtom sledite poti Ljubljana-Logatec-Idrija-Most na Soči-Tolmin ali Ljubljana-Razdrto-Nova Gorica-Tolmin. Če se boste odločili za potovanje z vlakom, potem izstopite na železniški postaji Most na Soči, kjer je organiziran avtobusni prevoz do prizorišča ali pa pokličite taxi službo na telefonsko številko 051 330 440.

Primerne cene vstopnic
Pomembno: tako na spletni strani www.vinylmaniarecords.si kot tudi na Eventimu lahko že kupite tudi enodnevne vstopnice. Cena vstopnice za   posamezne dneve od srede, 16. 7. do sobote, 19.7. je 20 EUR, na dan 22 EUR, enodnevna vstopnica za sredo, 15. 7. pa je 10 EUR, na dan 12 EUR. Različne pakete, dvodnevne in tridnevne vstopnice bo možno kupiti samo na prizorišču festivala. Cena 5-dnevne vstopnice do vključno 14.7.2008 bo 60€, cena 5-dnevne vstopnice na dan pričetka festivala pa bo 70€.

Prebivalci Občine Tolmin bodo lahko vstopnice za letošnji Riversplash festival na prizorišču ob predložitvi osebnega dokumenta kupili po polovični ceni. Tako jih bo petdnevna vstopnica stala 35 EUR, enodnevne pa 11 EUR (za prvi dan 6 EUR).Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.