Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Sobotni rapetek s Kosto

Rapetek, ki se je začel v soboto. Kosta, tisti, ki smo ga čakali, je na oder stopil točno ob 00:30, torej »samo« dve uri kasneje, kot je pisalo na letakih.

Slovenski rap poslušalci Kosto že dobro poznamo, saj je na sceni že več kot 10 let – leta 2002 je v samozaložbi in v sodelovanju z Markofom izdal EP Riihlah, širše občinstvo pa ga je spoznalo z izdajo plate B.I.Z in pesmima Furam begije ter Na senčni strani mesta. Oba komada smo seveda slišali tudi v sklopu rapetka, koncert pa je bil sicer namenjen predstavitvi njegovega novega dela, imenovanega Genijalni Idiot.

K projektu Genijalni idiot spadata že znani pesmi Kostanjeva mandolina in Billy tha Kit, ki je bil v zgodnjem sobotnem jutru tudi prvi komad, s katerim nam je postregel odlični raper. Razlage nadrealističnega besedila pesmi žal nismo dobili.
V napol prazni Gali hali so se dobro razpoloženi obiskovalci sicer najbolj razživeli ob znanih Sreča pride in Furam begije, Kosta pa je med vsako pesmijo povedal kakšno zanimivo zgodbico ali pa čisto običajne reči, kot na primer to, da ne razume swaga in yolo generacije. V svoji omari še vedno hrani baggy hlače, saj se po njegovem moda obrača na vsakih 20 let in zagotovo bo prišel čas, ko bo svoje stare begije ponovno povlekel na plan. Med kratkim govorom o revoluciji se je iz publike slišal protestno naravnan »Gotovi so«, revolucionarno usmerjeni pa so tudi nekateri njegovi komadi, kot so Bagra, Sreča pride in FBTKP.

Uro dolg nastop je bil tekoč, z med seboj dobro povezanimi pesmimi in veliko komuniciranja s publiko. Ozvočenje (predvsem beati v ozadju) je bilo malenkost preglasno, zaradi česar je bilo Kosto na trenutke težje razumeti.

Vedno sem govoril, da je Kosta zelo podcenjen raper, petkov obisk koncerta pa to samo potrjuje. Kosta si zasluži polno Galo halo. Razprodano, dvakrat. Je izvajalec, ki zelo dobre ve kako se rapa, ima super podlage, njegova besedila pa so več kot odlična.

Vsi njegovi albumi so dosegljivi za njegovi spletni strani. Zastonj. Kliknite, splača se. Kosta zna.

Setlista:
Billy tha Kit
Bojkot
Bombnar
Jst te mam
Bagra
Kaj bova zdej
Genijalni idiot
Kostanjeva mandolina
Neumn kitajc
Furam begije
Sikter
Na senčni strani mesta
Sreča pride
FBTKP
Mali pesnik

Več fotografij si lahko ogledate v fotogaleriji.

Tekst: Žiga Stojanović
Foto: Manja Črep