Sneži v naši bližini

S precejšnjo zamudo je danes v italijanskih Alpah vendarle zapadel prvi sneg. Iz zimskih športnih središč, ki ležijo na več kot tisoč metrih, tako poročajo o med 20 in 50 centimetrih novozapadlega snega.

S precejšnjo zamudo je danes v italijanskih Alpah vendarle zapadel prvi sneg. Iz zimskih športnih središč, ki ležijo na več kot tisoč metrih, tako poročajo o med 20 in 50 centimetrih novozapadlega snega. Iz Južne Tirolske o snegu poročajo šele na nadmorski višini okoli 2000 metrov. 

Še vedno ostaja večina smučišč zaprtih, očitno se organizatorji po toplem obdobju pretekli teden niso pravočasno pripravili na prihod zime, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Sneg pa povzroča preglavice v Španiji, kjer poleg sneženja avtomobilski promet in plovbo ovirajo tudi dež in nevihte. Oblasti so tako za danes skoraj za celotno državo razglasile izredne vremenske razmere. Na severu Španije je kar 30 gorskih prelazov prevoznih le s snežnimi verigami, na obali Atlantskega oceana pa je veter dosegel hitrosti do 130 kilometrov na uro, zaradi metrskih valov pa so morala plovila ostati v pristaniščih, še poroča dpa. (STA)Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

MotörCity 2018

Podarjamo 2x1 vstopnico za letošnji MotörCity 2018! Spodaj vpiši svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kje se bo odvijal uradni Warm Up party festivala MotörCity?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za letošnji Ultra Europe 2018 v Splitu! Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor dopiši ime, priimek in email osebe, ki jo boš povabil/a zraven, v kolikor osvojiš 2 vstopnici!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Fuksi 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za festival Fuksi. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki ji podariš drugo vstopnico ter za kateri dan festivala! Sodelujejo lahko samo polnoletne osebe.


Spremeni besedo.