Sneži v naši bližini

S precejšnjo zamudo je danes v italijanskih Alpah vendarle zapadel prvi sneg. Iz zimskih športnih središč, ki ležijo na več kot tisoč metrih, tako poročajo o med 20 in 50 centimetrih novozapadlega snega.

S precejšnjo zamudo je danes v italijanskih Alpah vendarle zapadel prvi sneg. Iz zimskih športnih središč, ki ležijo na več kot tisoč metrih, tako poročajo o med 20 in 50 centimetrih novozapadlega snega. Iz Južne Tirolske o snegu poročajo šele na nadmorski višini okoli 2000 metrov. 

Še vedno ostaja večina smučišč zaprtih, očitno se organizatorji po toplem obdobju pretekli teden niso pravočasno pripravili na prihod zime, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Sneg pa povzroča preglavice v Španiji, kjer poleg sneženja avtomobilski promet in plovbo ovirajo tudi dež in nevihte. Oblasti so tako za danes skoraj za celotno državo razglasile izredne vremenske razmere. Na severu Španije je kar 30 gorskih prelazov prevoznih le s snežnimi verigami, na obali Atlantskega oceana pa je veter dosegel hitrosti do 130 kilometrov na uro, zaradi metrskih valov pa so morala plovila ostati v pristaniščih, še poroča dpa. (STA)Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

AntiValentinovo

Podarjamo 2 vstopnici za koncert AntiValentinovo v Cvetličarni in album Eda Maajke "Put u plus"! Spodaj izpolnite svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kaj pravi Vojko V, ko mu v trgovini natehtajo 16dg mortadele namesto 15dg?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Mando Diao

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Mando Diao v Cvetličarni! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Iz katere države izvira band Mando Diao?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Halloween ft. Prezioso & Marvin

Podarjamo 3x1 vstopnico za Halloween v Cvetličarni, kjer boste obujali spomine z dvojcem Prezioso & Marvin. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki glasi: Navedi svoj najljubši komad dua Prezioso & Marvin.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Umek

Podarjamo 2 vstopnici za žur z Umekom, ki se bo 21.12. odvijal v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.