Sloviti Michael Bolton prvič v Ljubljani

25.1.2010 je v Ljubljani prvič nastopil sloviti ameriški pevec in avtor Michael Bolton.

Michael Bolton – ime, ki si ga je marsikateri Slovenec zapomnil. Če ne zaradi izjemnih uspehov na področju glasbe, pa je Bolton pritegnil zanimanje medijev s svojo izbirčnostjo in zahtevami, ki so jih organizatorji morali zagotoviti njemu in celotni spremljevalni ekipi. Saj veste, sveče v nežnih vonjih vanilje, sivke in agrumov, striktno je prepovedal jagode (morda pa je alergičen nanje), poseben zeleni čaj, vodo blagovne znamke Fiji in podobne drobnarije, ki so organizatorjem očitno požrle veliko živcev. Toda Bolton je s koncertom v ljubljanski Hali Tivoli opravičil sloves enega najkvalitetnejših izvajalcev  našega časa in navdušil obiskovalce.
Koncert je obiskalo okoli 2000 ljudi, kar je presenetljivo malo. Vseeno pa je v dvorani zavladalo navdušenje, kakršnemu smo priča le na redkokaterih dogodkih. Jakost in dolžina aplavzov sta bili po vsaki odpeti pesmi burnejši, vzkliki so se vrstili drug za drugim in publika je več kot presenetila s poznavanjem večine pesmi, izvedenih tekom večera. Bolton se je vokalno sijajno odrezal in z izvedbo operne arije Nessum Dorma  dokazal, da je kljub 58 letom še vedno v izvrstni formi.
V prvem delu koncerta so bili ritmi počasnejši, nato pa so postajali vse bolj hitrejši in udarnejši. Obiskovalcem je ponudil širok repertoar za vse okuse; od Sinatrinih priredb, srce parajočih balad, pa vse do malo močnejšega rocka. Na svoj račun so prišli tudi oboževalci hrvaškega glasbenika Tonya Cetinskega, za katerega je Michael nekoč dejal, da je eden največjih glasbenikov, kar jih pozna. Slednji se je Boltonu pridružil na odru in skupaj pa sta odpela skladbo Stand by me, posvečeno pokojnemu makedonskemu pevcu, Tošetu Proeskemu, ki bi na ta dan praznoval rojstni dan. Večer se je zaključil z balado Go to the distance iz Disneyeve risanke Hercules in tako glasnim aplavzom, kakršnega premorejo le največji fani Michaela Boltona.
 
Tekst: Katja ŠadlKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.