Sloviti Michael Bolton prvič v Ljubljani

25.1.2010 je v Ljubljani prvič nastopil sloviti ameriški pevec in avtor Michael Bolton.

Michael Bolton – ime, ki si ga je marsikateri Slovenec zapomnil. Če ne zaradi izjemnih uspehov na področju glasbe, pa je Bolton pritegnil zanimanje medijev s svojo izbirčnostjo in zahtevami, ki so jih organizatorji morali zagotoviti njemu in celotni spremljevalni ekipi. Saj veste, sveče v nežnih vonjih vanilje, sivke in agrumov, striktno je prepovedal jagode (morda pa je alergičen nanje), poseben zeleni čaj, vodo blagovne znamke Fiji in podobne drobnarije, ki so organizatorjem očitno požrle veliko živcev. Toda Bolton je s koncertom v ljubljanski Hali Tivoli opravičil sloves enega najkvalitetnejših izvajalcev  našega časa in navdušil obiskovalce.
Koncert je obiskalo okoli 2000 ljudi, kar je presenetljivo malo. Vseeno pa je v dvorani zavladalo navdušenje, kakršnemu smo priča le na redkokaterih dogodkih. Jakost in dolžina aplavzov sta bili po vsaki odpeti pesmi burnejši, vzkliki so se vrstili drug za drugim in publika je več kot presenetila s poznavanjem večine pesmi, izvedenih tekom večera. Bolton se je vokalno sijajno odrezal in z izvedbo operne arije Nessum Dorma  dokazal, da je kljub 58 letom še vedno v izvrstni formi.
V prvem delu koncerta so bili ritmi počasnejši, nato pa so postajali vse bolj hitrejši in udarnejši. Obiskovalcem je ponudil širok repertoar za vse okuse; od Sinatrinih priredb, srce parajočih balad, pa vse do malo močnejšega rocka. Na svoj račun so prišli tudi oboževalci hrvaškega glasbenika Tonya Cetinskega, za katerega je Michael nekoč dejal, da je eden največjih glasbenikov, kar jih pozna. Slednji se je Boltonu pridružil na odru in skupaj pa sta odpela skladbo Stand by me, posvečeno pokojnemu makedonskemu pevcu, Tošetu Proeskemu, ki bi na ta dan praznoval rojstni dan. Večer se je zaključil z balado Go to the distance iz Disneyeve risanke Hercules in tako glasnim aplavzom, kakršnega premorejo le največji fani Michaela Boltona.
 
Tekst: Katja ŠadlKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Magnifico – Kranj

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Magnifica v Kranju! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Koliko avtorskih plošč je v svoji karieri izdal Magnifico?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

AntiValentinovo

Podarjamo 2 vstopnici za koncert AntiValentinovo v Cvetličarni in album Eda Maajke "Put u plus"! Spodaj izpolnite svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kaj pravi Vojko V, ko mu v trgovini natehtajo 16dg mortadele namesto 15dg?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Mando Diao

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Mando Diao v Cvetličarni! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Iz katere države izvira band Mando Diao?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Halloween ft. Prezioso & Marvin

Podarjamo 3x1 vstopnico za Halloween v Cvetličarni, kjer boste obujali spomine z dvojcem Prezioso & Marvin. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki glasi: Navedi svoj najljubši komad dua Prezioso & Marvin.


Spremeni besedo.