Slovenski dan vodenja je uspel

Minulo soboto, 23.5.2009, je na Kemijskem Inštitutu v Ljubljani potekal prvi Slovenski dan vodenja, ki so ga pripravili udeleženci Vodstvenega Inkubatorja.

Na dogodku, ki je med mladimi zabeležil velik interes, so kot gostje predavali Iztok Sila, vodja sektorja za marketing pri Telekomu Slovenije, župan mestne občine Ljubljana Zoran Janković, Informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar, Judita Peterlin iz Ljubljanske Ekonomske Fakultete ter Zoran Mihajlovič iz Studia 12. Okrogle mize na temo »Se vodja rodi ali naredi?« so se udeležili Smiljana Milovšev Tuševljak iz LEK-a, Ervin Repovš iz Plastike Repovš ter Alojz Šket iz Agencije za zaposlovanje Atama. Velika predavalnica v Kemijskem Inštitutu je bila glede na odziv celo premajhna, saj so bili vsi sedeži rezervirani že v prvih dveh dneh pobiranja prijav.

Na samem dogodku so udeleženci lahko slišali kako poteka sam razvoj in vsakdan sodobnega vodje v Sloveniji, o čemer je predaval g. Sila, takoj za njim pa je sledilo še eno odlično predavanje Zorana Jankoviæa, ki je med drugim udeležencem svetoval, naj potencialnih bodočih delodajalcev nikar ne sprašujejo o višini plače in količini dela, hkrati pa je kot bistveno značilnost sodobnega vodje izpostavil – poštenost. Zatem je Nataša Pirc Musar navdušila vse prisotne z energičnim nastopom in predavanjem na temo javnega nastopanja, v katerem seveda ni manjkalo niti primerov iz prakse – nekateri od njih so občinstvo nasmejali do solz. Da na dogodku nismo ostali prikrajšani za pravo univerzitetno predavanje, je poskrbela Judita Peterlin s svojim predavanjem »Prebudimo avtentičnega vodjo v sebi«, takoj za njo pa je vodenje iz drugačne perspektive prikazal še Zoran Mihajlovič, ki je predstavil način vodenja v neprofitnih organizacijah. Na koncu pa so na zelo zanimivi okrogli mizi svoje mnenje o tem, ali se vodja rodi ali naredi, podelili še Smiljana Milovšev Tuševljak, Ervin Repovš in Alojz Šket.

Glede na odzive udeležencev lahko dogodek označimo za zelo uspešen in koristen predvsem za vse mlade, ki bodo v prihodnosti zasedali nekatere vodilne položaje v podjetjih ali organizacijah, saj je ravno za njih takšna neformalna izmenjava mnenj in izkušenj z že uveljavljenimi voditelji neprecenljiva.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect