Slovenec poiskal azil

Zaradi ksenofobije v Sloveniji in strahu za lastno prihodnost je iz Slovenije zbežal novinar Anton Judež, ki je zaprosil za azil na Hrvaškem, piše Večernji list.

Zaradi ksenofobije v Sloveniji in strahu za lastno prihodnost je iz Slovenije zbežal novinar Anton Judež, ki je zaprosil za azil na Hrvaškem, piše Večernji list.
“V Sloveniji sem bil preganjan zaradi svojega odpora proti nacionalizmu in ksenofobiji, katero so vzpodbudili prav politiki. Da ti isti politiki povzročajo ksenofobijo, lahko opazimo ne samo iz zadnjega primera preganjanja romske družine, ampak tudi po izbrisanih, ki so jim bile odvzete vse pravice”, še poudarja 42-letni Judež. Zakaj je za azil izbral prav Hrvaško, je dejal, da je dobra država, ko pa se bo v Sloveniji oblast zamenjala in bo ksenofobija izginila, se bo vrnil v Slovenijo. 

Prvemu predsedniku slovenske vlade Lojzetu Peterletu, s katerim je v sorodstvu, je že pred desetletji dejal, da nasprotuje razpadu Jugoslavije. Kasneje je prišel v spor s cerkvijo, ker je menil, da je imela pomembno vlogo v zvezi z razpadom nekdanje države, poudarja Judež.

Judež še trdi, da so mu kasneje prenehali objavljati tekste, izjema so bili lokalni časopisi iz Maribora. Ves čas naj bi ga zasledovala tudi tajna služba. Ko pa se je Judež zaposlil v špediciji, se mu je dogajalo vse več incidentov, nesreč in kazni, kar pa ni mogel zdržati. “Ni mi preostalo nič drugega, kot da odidem”, je še dejal Judež. (24ur)Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.