Sladek jabolčni narastek s cimetom

Jed za najmanj 6 lačnih ljudi

Čas priprave: 35 MIN

Potrebujemo:

1 kg jabolk
sok ene limone
25 dkg masla
1 zavitek vanili sladkorja
2 žlici cimeta
1 ščepec soli
naribano lupinico ene limone
20 dkg mletih orehov
20 dkg drobtin
15 dkg mletih mandeljev
5dkg moke
6 jajc
200 ml sladke smetane
5 dkg sladkorja
5 dkg sladkor v prahu

Priprava:

Pečico segrejte na 180 stopinj. Jabolka operite, olupite, zrežite na osmine, odstranite peške in takoj pokapajte z limono da ne porjavijo.

V lončku stopite maslo in ga zmešajte s sladkorjem v prahu, vanili sladkorjem, cimetom, soljo in limonino lupinico. Zmešajte lešnike, drobtine, mandlje in 3 dkg moke ter umešajte v masleno zmes. Na koncu v testo drugo za drugim posamezno umešajte 4 jajca.

Namastite pekač za narastke in ga potresite z drobtinami. Napolnite ga s testom, gladko poravnajte in obložite z jabolki. Narastek pecite približno 25 min. medtem zmešajte preostala dva jajca,moko, smetano in sladkor. Po 25 minutah peke z mešanico prelijte narastek in ga pecite še 25 do 30 minut. Narastek vzemite iz pečice in potresite s sladkorjem v prahu.

DOBER TEK!Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Ultra Europe 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za letošnji Ultra Europe 2018 v Splitu! Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor dopiši ime, priimek in email osebe, ki jo boš povabil/a zraven, v kolikor osvojiš 2 vstopnici!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Overjam festival 2018

Podarjamo 1 vstopnico za Overjam festival 2018! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Čigav sin je Ziggy Marley?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Fuksi 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za festival Fuksi. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki ji podariš drugo vstopnico ter za kateri dan festivala! Sodelujejo lahko samo polnoletne osebe.


Spremeni besedo.