Sladek jabolčni narastek s cimetom

Jed za najmanj 6 lačnih ljudi

Čas priprave: 35 MIN

Potrebujemo:

1 kg jabolk
sok ene limone
25 dkg masla
1 zavitek vanili sladkorja
2 žlici cimeta
1 ščepec soli
naribano lupinico ene limone
20 dkg mletih orehov
20 dkg drobtin
15 dkg mletih mandeljev
5dkg moke
6 jajc
200 ml sladke smetane
5 dkg sladkorja
5 dkg sladkor v prahu

Priprava:

Pečico segrejte na 180 stopinj. Jabolka operite, olupite, zrežite na osmine, odstranite peške in takoj pokapajte z limono da ne porjavijo.

V lončku stopite maslo in ga zmešajte s sladkorjem v prahu, vanili sladkorjem, cimetom, soljo in limonino lupinico. Zmešajte lešnike, drobtine, mandlje in 3 dkg moke ter umešajte v masleno zmes. Na koncu v testo drugo za drugim posamezno umešajte 4 jajca.

Namastite pekač za narastke in ga potresite z drobtinami. Napolnite ga s testom, gladko poravnajte in obložite z jabolki. Narastek pecite približno 25 min. medtem zmešajte preostala dva jajca,moko, smetano in sladkor. Po 25 minutah peke z mešanico prelijte narastek in ga pecite še 25 do 30 minut. Narastek vzemite iz pečice in potresite s sladkorjem v prahu.

DOBER TEK!Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.