Slabe strani plonkanja

Si želite plonkati pa ne veste kakšne so lahko posledice? Veste za posledice pa ne morete oceniti ali je vredno tvegati? Navedene slabe strani plonkanja bodo zagotovo premaknile jeziček na tehtnici v eno izmed strani, ali v odločitev za plonkanje ali pa za odločitev v izogib plonkanju.

Posledice plonkanja so mogoče le v primeru, da vas dobijo pri dejanju plonkanja. Če vas ne dobijo, je vsak ukrep proti vam neizvršljiv in je tudi nelegalen, saj vas ne morejo naknadno obtožiti za plonkanje, če vam je nemogoče dokazati. Najslabša možna slaba stran plonkanja je seveda izključitev iz izobraževalne ustanove ali institucije, a le v primeru, da gre za hujšo kršitev, ki hkrati tudi meji na hujšo kršitev moralnih in etičnih norm, ki so v družbi postavljena kot običajno veljavna in vsesplošno upoštevajoča. Tu gre za kršitve, ki so tretirane kot tako drzni poskusi plonkanja, da si zaslužijo najvišjo možno kazen, ki je hkrati tudi ultimativno najhujša.

Milejša oblika kazni, ki predstavlja slabo stran plonkanja je, da dobite opomin, ko vas pri dejanju plonkanja ujamejo. Ta oblika kazni temelji zgolj na dejstvu in želji, da se to ne ponovi in vas s tem vzgoji v to smer, da tega ne ponovite. Tu ne gre za restitutivno kazen, saj ne primore k povrnitvi ničesar, ampak vas samo odvrne od nadaljnjih poskusov plonkanja, ki bi posledično po opominu tudi vodili k najhujši kazni, ki jo predstavlja izključitev in prepoved vstopa v to izobraževalno institucijo, kjer je bila kršena norma.

Zadnja slaba stran plonkanja pa se ne odraža v upravni kazni, ki je lahko zgolj mrtva črka na papirju, ampak gre za abstraktno kazen, ki jo lahko občuti vsak posameznik pri sebi. To je dejstvo, da ga po plonkanju peče vest. To se lahko zgodi zaradi tega, ker se posameznik ni naučil tistega kar je bilo potrebno za uspešno opravljanje, ali pa samo zato, ker je kršil človeško postavljeno normo, namenjeno tudi njemu. To vprašanje pa razjasni vsak sam pri sebi.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.