Simply Red obiskali Ljubljano

Poslovilni koncert skupine Simply Red v sklopu turneje Greatest Hits 25 je bil točno to, kar človek pričakuje od glasbene legende kot je Mick Hucknall. V ne nabito polni ledeni tivolski dvorani se je zbralo ravno dovolj ljudi, da ni bilo gneče, a da si imel vseeno občutek da si vendarle na koncertu.

Še enkrat znova se je pokazalo, da ledena dvorana ni primerna za glasbene dogodke kot je ta, a so člani skupine Simply Red kaj hitro poskrbeli za to, da si nekako zanemaril neprimerno okolje in se prepustil zgolj glasbenim užitkom. Pohvaliti je potrebno organizatorje in varnostno službo, kajti tako pri vhodu kakor tudi pri izhodu iz dvorane ni bilo nobene gneče in mnogi so zaradi tega kar nekaj časa preživeli v tihi dvorani čakajoč na zvezdnike. Zato so se tudi verjetno mnogi vprašali, kje je kakšna nadobudna predskupina, glede na to, da nam je bil obljubljen poslovilni spektakel?

Nabor pesmi je bil pričakovan, tako da smo v slabi uri in pol slišali večino največjih hitov skupine, publiko pa so najbolj razveselile pesmi Sunrise, Stars in The air that I breathe. Koncert se je začel nekaj minut po osmi uri z nič kaj spektakularno otvoritvijo, a se je množica hitro sprostila in se začela pozibavati v ritmu. Vrhunec je koncert vsekakor dosegel ob pesmi Sunrise in v dvorani praktično ni bilo obiskovalca, ki si ne bi požvižgaval ali popeval refrena velike uspešnice.

Glasbeniki so svoje delo opravili korektno in stari rdečelasi maček je s publiko komuniciral ravno prav, da je ob največjih uspešnicah sprožil spontano popevanje celotne dvorane. Na svoj račun so torej prišli vsi ljubitelji skupine, katerih koncert vsekakor ni pustil ravnodušne.

Celoten koncert je minil v spokojnem, romantičnem vzdušju z množico objetih parov in ritmi vsekakor primernimi za to in ob desetih, ko se je nastop zaključil, je v množici prevladoval občutek, da ne bi bilo nič narobe, če bi Mick in druščina odigrali še kakšno pesem. A glasbeniki so le pomahali v slovo in se odpravili naprej na svojo pot.

Dvorana se je nato spraznila praktično v trenutku in zaradi katastrofalno urejenega parkiranja v bližini dvorane je nato marsikdo preživel več časa čakajoč v avtu, kakor na koncertu, a to je že druga zgodba…

 
Tekst: Robert PantarKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.